Controalele de rutină și analizele, un must have pentru sănătatea animalului de companie! Sfaturile specialistului

Controalele de rutină și analizele, un must have pentru sănătatea animalului de companie! Sfaturile specialistului
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 11 Ianuarie 2022
Data actualizare: 11 Ianuarie 2022
Câinii și pisicile îmbătrânesc într-un ritm mult mai accelerat, iar pentru aceștia analizele de laborator sunt la fel de importante ca pentru oameni, fiind necesară în mod regulat efectuarea lor, de preferat o dată pe an pentru animalele tinere și de două ori pe an pentru animalele în vârstă.

Rezultatele acestor controale îi ajută pe medicii veterinari să afle ce animalele nu pot să le comunice, dacă ceva îngrijorător se petrece cu starea lor de sănătate. Investigațiile trebuie considerate o metodă de prevenție și pot fi o unealtă esențială pentru un diagnostic precoce, permițând instituirea unui tratament sau a unei diete alimentare potrivite.

Patrupezii ar putea avea probleme de sanatate fără să prezinte simptomatologii asociate în fază incipientă, având capacitatea de a disimula mult mai bine durerea și suferința, de aceea, de cele mai multe ori atunci când ne dăm seama că animalul nu se simte bine, starea lui poate fi mai gravă decât ne-am fi gândit. Mai mult decât atât, unele studii recente relevă faptul că 1 din 7 analize de sânge de rutină evidențiază cel puțin o afecțiune despre care persoanele care au animale nu știau.

„Un simplu control poate să prevină anumite complicații ale unor boli bine ascunse și poate detecta probleme de sănătate în stadiu incipient. La fel ca și pentru noi, vizita la medic trebuie efectuată în mod regulat. De asemenea, foarte importante sunt și vaccinurile și deparazitările. Este necesar să fie făcute la timp, în felul acesta animăluțul poate scăpa de o mulțime de complicații”, spune medicul veterinar Ana-Maria Bădescu.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!