Coronavirus: Câte persoane poate infecta, într-o lună, un bolnav de Covid-19

Coronavirus: Câte persoane poate infecta, într-o lună, un bolnav de Covid-19
Citeste mai mult despre: coronavirus, infectat,
Data publicarii: 22 Martie 2020
Data actualizare: 23 Martie 2020
În plină pandemie de coronavirus, recomandările autorităților de pretutindeni este să stăm cât mai mult în casă, evitând contactul cu ceilalți, pentru a preveni, astfel, răspândirea virusului.

În încercarea a atrage atenția asupra motivelor pentru care aceste recomandări trebuie respectate de toată lumea, o mulțime de vedete și influenceri din România participă la campania #staiacasă.

Citește și: Disney a prezis acum 10 ani pandemia de coronavirus? Fanii ”Tangled” au realizat ceva frisonant

În acest sens, plecând de la datele oficiale furnizate de Organizația Mondială a Sănătății, vloggerul Daragiu a făcut un calcul simplu: câte persoane poate infecta, într-o lună, un singur bolnav de COVID 19. Cifrele sunt cel puțin copleșitoare.

Răspunsul, care are la bază un experiment interesant, îl găsiți în clipul video de mai jos: 

La finalul lunii februarie, vloggerul Daragiu, prezentatorul emisiunii protvplus.ro ”Trending Review”, trăgea un semnal de alarmă referitor la noul coronavirus, la metodele de preventive și la miturile care circulă pe internet. 

"Pe la începutul epidemiei de COVID-1, în România, am făcut un clip de informare publică, în care am vorbit despre toate metodele de prevenție care se știau la momentul respectiv, plus demitizarea unor informații care circulau pe net și care real, făceau mai mult rău decât bine... 

După ce epidemia s-a răspândit, iar lumea a început să se panicheze am revenit cu un nou clip intitulat "Adevărul despre COVID-19" în care am reluat câteva dintre informațiile din primul clip, numai că, de data asta, updated la ce se întâmplă în țară, cu scopul diminuării panicii, dar și pentru conștientizarea reală a pericolului acestui virus. Da, nu trebuie să ne panicăm, dar în niciun caz nu trebuie să pornim de la premisa că e vorba despre o glumă sau să mergem pe principiul "mie nu mi se poate întâmpla” , spune Daragiu. 

Ce piese ascultă, obsesiv, românii în plină pandemie de coronavirus
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies