Cum arată declarația pe propria răspundere pe care românii trebuie să o completeze pentru a putea ieși din casă

Cum arată declarația pe propria răspundere pe care românii trebuie să o completeze pentru a putea ieși din casă
Citeste mai mult despre: declaratie, romani,
Autor: Ionela Lupu
Data: 25 Martie 2020
Ministerul Afacerilor Interne a publicat recent modelul declarației pe propria răspundere pe care fiecare persoană trebuie să o completeze pentru a putea ieși din casă.

În contextul pandemiei de coronavirus, autoritățile au fost nevoite să ia măsuri drastice pentru a putea stopa răspândirea viruslui, una dintre acestea vizând circulația persoanelor în afara locuinței/ gospodăriei.

Conform ORDONANȚEI MILITARE nr. 3 din 24.03.2020, Art. 1. – Se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu următoarele excepții:

 - deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

- deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;

 -  deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

- deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;

  - deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică și ndividuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice;

Astfel că, pentru a putea justifica motivul pentru care au ieșit din casă, oamenii trebuie să aibă în posesia lor declarația pe propria răspundere completată. 

MODEL DECLARAȚIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE 

Declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf (de mână), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție. Pe langă declarația pe propria răspundere completată, persoana care efectuează deplasarea trebuie să aibă și documentul de identitate.

Acestea vor fi puse la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei.Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografierea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei.

Mai mult decât atât, Ministerul Afacerilor Interne a pus la dipoziție și un model de adeverință de la angajator, pentru cei care călătoresc în interes de serviciu. 

MODEL ADEVERINȚĂ ANGAJATOR 

 

Cele două modele de declarație poate fi descărcate AICI.

FULLSCREEN
Cum arată declarația pe propria răspundere pe care românii trebuie să o completeze pentru a putea ieși din casă
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO