Cum funcționează ceasurile Huawei, care te ajută să te bucuri de o respirație corectă și un somn mai odihnitor?

Cum funcționează ceasurile Huawei, care te ajută să te bucuri de o respirație corectă și un somn mai odihnitor?
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 24 Martie 2021
Data actualizare: 24 Martie 2021
Să faci sport nu mai e doar o chestie cool. E o dovadă că vrei să fii sănătos și să ai mintea limpede dacă urmărești să-ți crești productivitatea. Numai că, la început, nu vei reuși nici să alergi în parc cum trebuie. De ce? Fiindcă nu te-a învățat nimeni cum să-ți dozezi efortul ori cum să mergi mai departe când ești gata să renunți.

De aceea, ai putea apela la un antrenor personal. Da, cel mai probabil așa vei face, până când și vizitele la sală ți se vor părea împovărătoare. Dar... ce bine că tehnologia nu ne lasă niciodată la greu și are o soluție la fiecare problemă care ne iese în cale. Noi tocmai am testat ceasurile inteligente care te învață să respiri corect în timpul antrenamentelor și, chiar dacă pare greu de crezut, să dormi mai bine.

Identificarea unui ritm corect și constant de respirație este esențială”, spune Martin Petrus, antrenor de respirație și meditație. Măsurarea efortului pe care îl depui în timp ce faci sport este importantă pentru progresul antrenamentului tău, iar un aliat de încredere este HUAWEI WATCH GT 2. Ceasul inteligent măsoară rata maximă de oxigen (VO2Max) consumată de corp în timpul exercițiilor. Acest lucru îți permite să planifici intensitatea antrenamentului, perioadele de odihnă și timpul de recuperare, astfel încât să fie mențiut un echilibru în respirație.

Am convenit deja că nu ești pregătit să începi o activitate sportivă de unul singur, așa că acest smartwatch e gata să devină antrenorul tău personal și să-ți arate cum să respiri corect. Așa că, mergi la ecranul de start al ceasului inteligent, apasă butonul SUS, glisează până găsești exercițiile de respirație, apoi atinge. Setează durata antrenamentului și ritmul respirației. Ține brațul nemișcat. Atinge pictograma START de pe ecran și urmează instrucțiunile pentru a inspira și expira. După ce finalizezi exercițiile, poți vedea rezultatele antrenamentului și modificarea ritmului cardiac pe ecranul ceasului. Da, ai citit bine! Ceasul inteligent te ajută să faci sport, dar îți monitorizează și ritmul cardiac și, pe deasupra, și nivelul de oxigen din sânge (SpO2).

Toate datele sunt afișate în aplicația HUAWEI Health, disponibilă pe orice smartphone, indiferent de sistemul de operare.

Cum să ai un somn odihnitor cu ajutorul unui smartwatch

Să dormi destul noaptea este cheia unei zile fructuoase. Chiar dacă știi asta, de multe ori nu reușești să te duci la culcare la o oră rezonabilă. Chiar și acum, dacă citești acest articol de pe telefon și e trecut de miezul nopții, nu faci bine, fiindcă e indicat să renunți la ecrane cu cel puțin o oră înainte de a dormi. Un somn odihnitor este o sursă importantă de fericire și suntem în măsură să-ți dezvăluim secretul ceasurilor din seria HUAWEI WATCH GT 2, smartwatch-urile capabile să urmărească științific și să diagnosticheze 6 tipuri comune de tulburări ale somnului. 

Acest lucru e posibil după ce activezi HUAWEI TruSleep 2.0, un tracker de somn de ultimă generație, echipat cu instrumente utile pentru a îmbunătăți calitatea somnului. Minunea asta mică își oferă chiar și sugestii pentru o odihnă mai bună. Antrenorul Martin Petrus are și el un sfat pentru cei care au probleme în a adormi la ore rezonabile.

Odată ce sunteți în pat, concentrați-vă pe respirație. Începeți să inspirați timp de 4 secunde și apoi să expirați timp de 4 secunde. Odată ce acest lucru devine natural și fără efort, puteți trece la nivelul următor: inspirați 4 secunde, țineți aerul în piept timp de 4 secunde, scoateți aerul timp de 4 secunde. Repetați timp de câteva minute sau cât este nevoie până să adormiți”, dezvăluie Martin Petrus.

Un lucru interesant pe care îl vei observa după prima utilizare este că ceasurile inteligente Huawei nu-ți dau doar indicații despre cum să dormi mai bine, ci monitorizează ritmul cardiac, analizează respirația și oferă o notă privind calitatea generală a somnului. Toate astea în timp ce dormi. Nu-ți face griji! Ceasul nu te va trezi mai devreme decât dacă ți-ai setat tu alarma!

Și asta nu este tot. Întreaga familie de ceasuri HUAWEI WATCH GT 2 este, în această perioadă, disponibilă în oferta specială Huawei Health Week, alături de HUAWEI WATCH FIT și căștile de ultimă oră HUAWEI FreeBuds Pro. Te poți bucura de reduceri de până la 35% și poți începe să pui sfaturile de mai sus în practică, alături de smartwatch-ul tău preferat Huawei, pentru mai multă energie și o stare de bine. Mai multe detalii despre campanie, aici: http://bit.ly/3cbMsho.

Articol susținut de Huawei Consumer Business Group România.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies