Cum poți alege vaccinul anti-COVID care vrei să îți fie administrat?

Cum poți alege vaccinul anti-COVID care vrei să îți fie administrat?
Citeste mai mult despre: vaccin, coronavirus, Romania,
Data publicarii: 19 Martie 2021
Data actualizare: 20 Martie 2021
Teoretic, autorităţile spun că românii nu-şi pot alege vaccinul anti-COVID cu care să fie imunizaţi.
Practic, cu puțină documentare în prealabil, acest lucru este posibil în această fază a vaccinării. Astfel, cei care, din diferite motive, nu au indicație medicală pentru vaccin cu virus atenuat (AstraZeneca) sau cu ARN Mesager (Moderna și Pfizer) sau pur și simplu au încredere mai multă într-o tehnologie sau alta, pot apela la platforma vaccin.live sau la Graphs.ro.
 
Aplicaţiile sunt foarte uşor de folosit și sunt independente, deci pot fi folosite în paralel pentru verificarea informațiilor. Ambele ne oferă datele necesare pentru a avea posibilitatea să alegem centrul de vaccinare unde să fim imunizaţi în funcţie de serul pe care îl preferăm. În plus, pentru și mai multă certitudine, la momentul când cineva de pe lista de așteptare va avea programarea pentru vaccin, va avea confirmarea că a ales ce voia prin data rapelului -diferită la fiecare vaccin în parte.


De pe cele două platforme, utilizatorul îşi poate face imediat o idee cu privire la felul în care se desfăşoară campania de vaccinare în judeţul său: câte centre de vaccinare sunt disponibile, câte folosesc Pfizer și câte Moderna și AstraZeneca și care este disponibilitatea locurilor libere la fiecare în parte.

Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate, cu 24 de ore în avans. Vezi și noua ofertă de filme și seriale doar pe voyo.ro

FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!