Cum reducem cheltuielile prin consum responsabil. Sustenabilitatea este să găsim fericirea, făcând cât mai puțin rău

Cum reducem cheltuielile prin consum responsabil. Sustenabilitatea este să găsim fericirea, făcând cât mai puțin rău
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 02 Mai 2022
Data actualizare: 02 Mai 2022
Consumul responsabil și grija față de mediu pot aduce beneficii asupra bugetului personal. Putem să ne reducem serios cheltuielile dacă renunțăm la ambalaje din plastic, dacă aruncăm mai puțin la gunoi și depozităm corect deșeurilor sau dacă alegem mijloace de transport care poluează puțin sau deloc.

E nevoie însă de puțină imaginație și dorință de a face cât mai puțin rău mediului. În plus, doar prin eforturile fiecăruia dintre noi putem ajunge la ținta Uniunii Europene ca până în 2050, să avem zero emisii nete de gaze cu efect de seră, iar în următorii opt ani acestea să fie reduse la jumătate.

Despre alegerile sustenabile care ne pot ajută și să economisim bani a vorbit Sebastian Staicu, specialist în finanțare sustenabilă, la emisiunea iBani, prezentată de Ștefana Todică.

Ștefana Todică: Ce înseamnă sustenabilitatea?

Sebastian Staicu: ”Sustenabilitatea vine cumva în opoziție cu societatea de consum. În ultima perioada, în special societatea vestică a ajuns într-o extremă în ceea ce privește consumul, iar resursele noastre pe planetă sunt din ce în ce mai limitate, populația crește, și vrem, nu vrem, această bunăstare de care beneficiem acum prin consum la un moment dat va trebui să ia sfârșit sau să reducem. Nu vom mai putea beneficia de aceeași bunăstare ca acum dacă ne bazăm doar pe consum. Și atunci, în esență, sustenabilitatea este să găsim fericirea facând cât mai puțin rău la tot ce ne înconjoară”.

Citește continuarea pe www.stirileprotv.ro!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies