Cum se administrează Paxlovid, medicamentul anti-Covid de la Pfizer pentru care compania a cerut autorizarea de urgență

Cum se administrează Paxlovid, medicamentul anti-Covid de la Pfizer pentru care compania a cerut autorizarea de urgență
Antiviralul se află în examinare la FDA. FOTO: Shutterstock
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 17 Noiembrie 2021
Data actualizare: 17 Noiembrie 2021
Gigantul farmaceutic Pfizer a reușit să realizeze un tratament medicamentos pentru tratarea cazurilor de Covid-19 existente. Compania a cerut autorizarea de urgență a Paxlovid, după ce a demonstrat o eficiență de 89% în prevenirea riscului de spitalizare și deces în urma infectării.

Antiviralul Paxlovid, creat de Pfizer, vine ca soluție de tratament pentru cazurile de Covid-19 existente, a anunțat compania farmaceutică. Medicamentul, care a demonstrat o eficiență de 89% în prevenirea riscului de spitalizare și deces în urma infectării cu SARS-CoV-2, trebuie administrat în primele 3 zile de la apariția simptomelor de boală.

Primele studii clinice au fost realizate pe persoane adulte cu risc crescut de a dezvolta o formă gravă a bolii Covid-19. Acestea au primit câte o pastilă la fiecare 12 ore, vreme de 5 zile.

Citește și: Pfizer, acord cu alte companii pentru a produce pastila anti-COVID-19

În urma studiului s-a tras concluzia că antiviralul Paxlovid este eficient în proporție de 89% pentru prevenirea spitalizărilor și decesului cauzat de infecția cu noul coronavirus.

Compania farmaceutică a depus cerere pentru autorizarea de urgență a medicamentului, în SUA, informează AFP. Agenția americană pentru Medicamente (FDA) analizează solicitarea depusă de Pfizer. 

Specialiștii spun că acesta ar fi un pas important în sfârșirea pandemiei, deoarece tratamentul va fi accesibil pentru utilizarea acasă. 

Fotografii: Shutterstock

Vezi și VIDEO: 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies