Cum se curăță corect aparatul de aer condiționat

Cum se curăță corect aparatul de aer condiționat
Sursa FOTO: Shutterstock
Citeste mai mult despre: aer conditionat, cum se curata, filtre, trucuri,
Data: 12 Iunie 2020
Odată cu venirea verii și creșterea temperaturii, aparatul de aer condiționat devine unul dintre cele mai utilizate dispozitive din casa. Răcoarea pe care o produce nu este însă întotdeauna benefică pentru sănătatea noastră. 

Pentru a evita apariția unor probleme de sănătate, specialiștii ne recomandă să avem în vedere câteva aspecte ce țin de buna functionare a aparatelor de aer condiționat. 

Filtrele aparatului de aer condiționat trebuie curățate la începutul sezonului cald. 

Această acțiune este necesară pentru ca microorganismele adunate în interiorul aparatului să nu se răspândească în încăperea în care acesta este montat. Evităm astfel apatiția unor episoade de rinită alergică sau alte viroze. 

În plus, filtrele încărcate de impurităță și praf duc la o performanță scăzută a aparatului și cresc cu 5-15% consumul de energie. Dacă radiatorul este murdar, acesta va solicita mai mult ventilatorul și astfel scade durata de funcționare a aparatului.

Mirosul neplacut este primul semn că aparatul de aer condiționat a acumulat murdărie și praf în interior. Ce trebuie să faci pentru a îl pregăti din nou de o funcționare optimă: 

  • Scoate aparatul de aer condiționat din priză pentru a nu te curenta. 
  • Scoate filtrul prin rabatarea măștii frontale a aparatului. Recomandat este să arunci o privire în manualul de instrucțiuni pentru a te asigura că urmezi pașii corecți. 
  • După ce ai desprins filtrul, spală-l sub jet de apă și igenizează-l folosind un dezinfectant pe care îl ai la îndemână. Spirtul sau apa cu oțet funcționează de minune.
     
  • Unitatea aparatului de aer condiționat se curăţă şi ea. Masca este detaşabilă şi este recomandat să o speli. Şterge-o de praf cu o cârpă umedă, spal-o cu apă şi detergent, iar apoi dezinfecteaz-o. După demontarea măștii, aspiră interiorul carcasei cu o perie subțire. 

Recomandarea specialiștilor este ca filtrele aerului condiționat să fie spălate o dată la 6 luni sau o dată la 3 luni, dacă unitatea este montată într-un mediu cu mult praf și trafic intens. 

Important este ca după curățarea aparatului, interiorul să fie complet uscat înainte să îl remontezi. În acest fel, eviți formarea altor mirosuri neplăcute sau răspândirea posibilelor depuneri rămase în mască.Vezi și: Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”


FULLSCREEN
Cum se curăță corect aparatul de aer condiționat
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies