Cum se simte bărbatul imunizat cu două seruri - Pfizer și Moderna : “Sunt persoane care consideră că e vina mea”  

Cum se simte bărbatul imunizat cu două seruri - Pfizer și Moderna :  Sunt persoane care consideră că e vina mea
Citeste mai mult despre: coronavirus, Moderna, pfizer, vaccin,
Data publicarii: 18 Martie 2021
Data actualizare: 18 Martie 2021
Alin - Alexandru Ionescu a povestit pe Facebook că a făcut prima doză pe 24 februarie, când i-a fost administrat vaccinul Pfizer împotriva COVID-19. 
A mers la rapel după trei săptămâni, așa cum este indicat în acest caz, însă i-a fost administrat vaccinul produs de Moderna. Este al doilea caz înregistrat în România cu această problemă, iar bărbatul, de profesie jurnalist, este în grupa de risc, diagnosticat cu diabet zaharat tip-1, insulino-dependent.  

Pentru protv.ro, Alin - Alexandru Ionescu a vorbit despre starea lui actuală de sănătate și despre ce măsuri s-au luat până în momentul de față:
 
“Au trecut 24 de ore de la vaccin (la ora 12:30, 18 martie, n.a) și sunt bine, am doar simptome specifice rapelului, puțină febră, din astea. Sunt însă funcțional, trebuie să și muncesc și o pot face. La două ore de la vaccinare, am primit telefon de la domnul Valeriu Gheorghiță, care m-a întrebat detalii despre ce s-a întâmplat. Problema e că nu mi se poate garanta imunizarea și trebuie să aștept următoarea campanie de vaccinare, care o să fie peste un an sau cine știe. Mi se va da într-un final adeverință pe care va scrie fix așa: Pfizer și Moderna. M-a deranjat foarte tare că mi s-a oferit la cabinet adeverință pe care să scrie doar Pfizer. Gândește-te, dacă aveam probleme după, eu nu aveam nicio dovadă de istoric medical, era o mare eroare. “

“Sunt persoane care mă acuză pe mine de neglijență și mă consideră vinovat, în special în mediul online. Dar e ridicol. Eu am spus la triaj pentru ce am venit și am primit o trimitere la un cabinet greșit. Apoi, procedural, la acel cabinet, trebuia introdusă în sistem vaccinarea înainte de administrare, nu după, cum s-a întâmplat. Sigur, explicația a fost că există posibilitatea ca cineva să se răzgândească pe scaun, să se sperie. Dar chiar și așa, eu am mers la medic, nu mă așteptam că trebuie să verific din om în om o informație. La medic te duci și te aștepți ca lucrurile să se desfășoare corect medical, nu să verifici de o mie de ori o informație. E bine că sunt bine și sper să rămână așa. Sunt OK și cu diagnosticul de diabet, îl am de doi ani și sunt bine.”

Moderna vs Pfizer, test comparativ ???????????? Astăzi am devenit un cobai mai aparte, pentru că am primit un rapel de la...

Posted by Alin-Alexandru Ionescu on Wednesday, 17 March 2021

Alin - Alexandru Ionescu a scris imediat după vaccinare un mesaj prin care a atras atenția țării întregi asupra erorii făcute în cazul lui:
 
„Astăzi am devenit un cobai mai aparte, pentru că am primit un rapel de la Moderna după ce pe 24 februarie fusesem vaccinat cu Pfizer. S-a greșit, apoi iar s-a greșit! Am ajuns în centrul de vaccinare numărul 5 de la RomExpo, am completat documentul de la recepție, am fost trimis la cabinetul numărul 21. Prima greșeală! Cel care m-a repartizat, m-a trimis la un cabinet unde se făceau doar vaccinuri Moderna, deși pe listă, în dreptul numelui meu, scria Pfizer. La cabinetul numărul 21 m-au preluat două doamne asistente, le-am arătat că am și adeverința de la vaccinarea din 24 februarie la mine, m-au lăudat că o am în condițiile în care majoritatea pacienților nu o mai aduc la rapel, însă nimeni nu a mai verificat că pe ea scrie Pfizer. Una dintre doamne m-a căutat în sistem, cealaltă mi-a făcut doza de vaccin, pentru ca apoi să realizeze că aplicația dă eroare și că nu poate fi confirmată vaccinarea. Motivul? Rapelul nu corespunde cu tipul de vaccin făcut la prima doză. Mi-a dat imediat seama despre ce sa întâmplat, însă în acel moment deja presam cu un tampon de vată pe locul vaccinării (...) Mi-am ieșit din fire. Am cerut să vorbesc cu șeful centrului de vaccinare. S-a prezentat o doamnă doctor care, auzind că sunt diabetic, m-a întrebat dacă, ca să o citez, „sunt pe insulină” și că n-ar trebui să fie nicio problemă că mi s-au făcut două doze din două vaccinuri diferite. Oamenii încercau să mă îmbuneze legat de problema că îmi pot elibera o adeverință de vaccinare, de parcă de-aia venim să ne vaccinăm, ca să plecăm la vară în Grecia.(...)


Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate, cu 24 de ore în avans. Vezi și noua ofertă de filme și seriale doar pe voyo.ro

Întrebarea Mesei Rotunde: Cu cine se mărita Lidia Buble, anul acesta!?

FOTO: SHUTTERSTOCK
FULLSCREEN
vaccinat gresit
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies