Dacă în Germania se poate face testare drive-in, în Franța s-a introdus spovedania din mașină

Dacă în Germania se poate face testare drive-in, în Franța s-a introdus spovedania din mașină
Citeste mai mult despre: coronavirus, masina, Spovedanie, testare,
Data: 05 Mai 2020
Noile reguli de distanțare socială reinventează modul în care se efectuează anumite proceduri și modalitatea de desfășurare a unor evenimente. 

Pentru a dezvolta un sistem de testare performant, Germania a pus bazele unor așa numite stații de testare, care funcționează ca un centru de tip drive-in, așa cum au multe fast-food-uri. Pentru blogul parfumdefemeie.ro, preluat de Blogurile Perfecte, Simona Bender, medic de familie în Germania, declară:

DR. Simona Bender: „Centrele de tip drive-in pentru testare sunt foarte populare. Stai în mașina personală, la volan și vin cadre specializate și protejate din cap până în picioare, îți fac testul din nas și din gât, apoi tu pleci și primești rezultatele. Dacă ești pozitiv, se vor lua măsuri mai departe. Aceste teste însă nu se fac oricum. Dacă tu crezi că ești suspect, te inregistrezi prin telefon la medicul de familie, acesta decide dacă ai nevoie de test și, dacă da, primești un număr de la DSP-ul german. În baza acestui număr, ți se face testarea.”

Pentru a veni întâmpinarea multor persoane care nu vor să piardă contactul cu propria credință, câteva țări au ales ca în mașină să desfășoare și...spovedania. Primele biserici care au organizat spovedanii în parcări sunt din Polonia și SUA, iar acum în Limonges, Franța, credincioșii au posibilitatea de a se confesa în acest mod. 

Potrivit Euronews, părintele David, din Franța, declară despre această nouă modalitate de spovedanie:

"Ne-am amuzat foarte mult la inceputul izolarii când i-am vazut pe colegii noștri din Polonia și Statele Unite lansând acest lucru în parcare. Dar apoi ideea și-a facut drum timp de trei saptamani. Si in Duminica milostivirii, duminica de dupș Paste, unde meditam mult la dragoste și la iertarea lui Dumnezeu, am spus: de ce nu putem face același lucru? Avem această mica parcare care este a noastră ... Să sugeram si vom vedea, nu riscăm mult".

În fiecare sâmbătă, credincioșii care vor să se spovedească sunt așteptați în Limonges. Confesiunile se organizează pe parcursul a două ore, iar credincioșii au reacționat foarte bine la această adaptare a Bisericii.  

StaiAcasa-Pe Pro TV PLUS ai "Viața bate vlogul":
 
 
FOTO: SHUTTERSTOCK
FULLSCREEN
Dacă în Germania se poate face ceea ce se numește testare drive-in în Italia se practică drive-spovedanie
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies