De ce se recomandă în prevenirea Coronavirus să nu ne atingem fața și ce putem face?

De ce se recomandă în prevenirea Coronavirus să nu ne atingem fața și ce putem face?
Citeste mai mult despre: coronavirus, COVID-19, preventie,
Data publicarii: 10 Martie 2020
Data actualizare: 10 Martie 2020
Gestul de a ne atinge fața îl avem cu toții, dar, în această perioadă, se recomandă de către specialiști să evităm să facem asta pentru că virusul Covid-19 poate fi preluat și pe această cale.  

CUM SE TRANSMITE NOUL CORONAVIRUS ÎN ACEST MOD

Dacă, de exemplu, o persoană infectată a strănutat sau a tușit către o suprafață cum ar fi un mâner de la ușă, o scară rulantă etc, pentru că virusul nu dispare imediat, o persoană sănătoasă poate atinge aceeași suprafață și poate prelua virusul pe mână. Mai departe, dacă își atinge cu mâna nasul, ochii sau gura, virusul se poate prelua și persoana anterior sănătoasă se poate îmbolnăvi. Mecanismul e valabil pentru orice formă de virus, nu doar pentru Covid-19, dar se recomandă măsuri extra de precauție pentru că noul Coronavirus impune probleme la nivel global la momentul actual.


DE CE NE ATINGEM FAȚA?

Dupa cum explica psihologul Kevin Chapman, director al Centrului pentru Anxieate si afectiuni înrudite, din Kentucky, atingerea feței e un implus necontrolat care ne face conștienți de propria persoană. In plus, dupa cum a aratat un studiu din 2014, a-ti atinge propria fata micsoreaza stresul si ajuta si memoria.

CE PUTEM FACE ÎN ACESTĂ PERIOADĂ

Jurnaliștii de la ziarul Italian Corriere de la Serra, din țara europeană cea mai afectată de virus, au făcut câteva recomadări pentru a elimina sau cel puțin pentru a minimiza acest obicei pentu o perioadă:

Printre soluțiile propuse se numără:

-ținerea mâinilor ocupate, de exemplu cu o minge anti-stres;

-folosirea machiajului, în cazul femeilor; se pare că, în acest caz, femeile sunt mai puțin tentate să își atingă fața;

 -folosirea unor șervețele pentru a-ți atinge fața când e reală nevoie;

 -folosirea unui reminder pe telefon care să îți amintească să ai mai multă grijă;

Acestea fiind zise, se recomandă ca principale măsuri de prevenție evitarea aglomerațiilor, pe cât posibil, dar mai ales o cât mai bună igienă a mâinilor.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI AFLA MAI MULTE INFORMAȚII DESPRE CORONAVIRUS:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies