Decorează-ți casa în stil românesc de 1 decembrie! Experții în amenajări interioare, idei tradiționale pentru locuința ta

Decorează-ți casa în stil românesc de 1 decembrie! Experții în amenajări interioare, idei tradiționale pentru locuința ta
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 29 Noiembrie 2021
Data actualizare: 29 Noiembrie 2021
1 decembrie se apropie cu pași repezi, iar românii sunt pregătiți să adopte în stil cât mai tradițional Ziua Națională. Mai mult decât atât, cei mai buni designeri și desenatori au pregătit special pentru această sărbătoare o colecție specială de tapet, care să-i facă pe conaționali să se reconecteze cu propria locuință, dar și cu istoria acestor meleaguri de poveste.

Și, cum pandemia ne-a schimbat obiceiurile și mulți am început să petrecem tot mai mult timp acasă, spațiile create la domiciliu pentru a lucra sau doar pentru a ne relaxa au devenit adevărate sanctuare sau colțuri de rai.

Astfel, experții în amenajarea locuințelor au venit cu idei noi, iar Ziua Națională a României i-a inspirat mai mult ca niciodată în acest an și au creat „Poema Română”, o colecție fermecătoare cu modele inspirate din istoria, cultura și tradiția țării noastre.

„Am creat o colecție de tapete cu inspirație din tradiții romanesti și elemente reprezentative pentru noi ca neam. Sunt modele de tapet pe care ne dorim să le aducem în contemporanitate, să le dăm un aer modern, îndrăzneț și nonconformist. Am abordat modele create în stil pixels supradimensionat cu touch-uri de culoare neon și grafitti, ducând totul într-o zonă artistico-hipsterească, dar și modele picturale reinterpretând fresce bisericești sau modele de țesături de borangic, creând adevărate transparențe și broderii. Conceptul colecțiilor lansate de 1 decembrie a fost gândit încă din primăvara acestui an, moment în care am început documentarea și schițarea colecției ca direcție creativă”, a spus Oana Vlădilă, arhitect și co-fondator al Casei de Tapet VLAdiLA.

Colecția aduce în atenția tuturor trei direcții creative: in prim plan avem Cimitirul de la Sapanta, urmat apoi de universul ecleziastic al bisericilor si al icoanelor, si nu in ultimul rand spatiul fermecator al textilor, al covoarelor tesute manual si al artei naive. Și duce România în toate colțurile lumii, pentru că aceste modele pot fi livrate oriunde, indiferent de țară sau continent.

„Povestea din spate este una cât se poate de magică. Iubim România cu toate locurile minunate pe care le poți descoperi la tot pasul, lucru care ne-a făcut să ne urcăm în mașină și să colindăm țara în lung și-n lat în căutare de inspirație. Ne-am oprit la bisericile pictate din zona Bucovinei, am zăbovit la Săpânța și ne-am odihnit în casele țărănești din zona Maramureșului. Am ales să mergem să filmăm în toate aceste locuri, pentru a recrea atmosfera de basm pe care am vrut să o așternem în fiecare model de tapet. Am vrut să aducem un strop de liniște în urbanul în care noi trăim zi de zi, să creăm un lifestyle pentru oricine își dorește unicitate și stare de bine în prorpia casă. Tihna pe care o întâlnești la sat, cu toate tradițiile și locurile minunate, împreunate cu viziunea artistică din cadrul Casei de Tapet VLAdiLA au dat naștere unei colecții absolut unice în Romania: Poema Română”, a adăugat și Dragoș Vlădilă.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!