• PRO TV
  • Disney plănuiește un remake al clasicului Robin Hood din 1973

Disney plănuiește un remake al clasicului Robin Hood din 1973

Disney plănuiește un remake al clasicului Robin Hood din 1973

În curând va apărea un nou film despre Robin Hood. Asta deoarece Disney a decis să readucă la viață clasicul film animat din 1973.

După modelele Lion King, Mulan și Alladin, acum și Robin Hood va avea parte de un remake. Noul film despre Robin Hood va fi disponibil pe platforma Disney Plus, pe care gigantul american a lansat-o nu cu mult timp în urmă.

Noul film pregătit de Disney va avea la bază legenda lui Robin Hood, celebrul per-sonaj din folclorul britanic, ce este considerat fară îndoială cel mai faimos haiduc din istorie. Această legendă a început undeva în jurul secolului al XIII-lea și con-tinuă să capteze atenția și în zilele noastre.


Având în vedere interesul ridicat, nu e de mirare că Disney a decis să facă un nou film despre Robin Hood.

Din informațiile existente, filmul va fi și un musical. În versiunea originală, din 1973, Robin Hood era înfățișat ca o vulpe, iar gașca sa de oameni veseli era ilus-trată tot în chipul unor animale.

Astfel, micuțul John era un urs negru, șeriful din Nottingham era un lup, Friar Tuck era un bursuc, în timp ce prințul John era un leu care purta coroană.

Regia noului film despre Robin Hood va fi asigurată de Carlos Lopez Estrada, în timp ce Kari Grandlund va scrie scenariul.

Până în acest moment nu este însă clar când va începe acest proiect și când ar putea fi lansat. Este însă cert că Disney vă lansa acest film direct pe platforma sa, Disney Plus.

Nu va fi primul film creat exclusiv pentru Disney Plus, ci un semn al strategiei pe care compania Disney intenționează să o urmeze. Și Lady and the Tramp a fost lansat direct pe platformă în noiembrie 2019, când serviciul Disney a devenit pub-lic.

Conform datelor oferite de Disney, această platformă a depășit 50 de milioane de abonați plătitori, cei mai mulți din SUA, Marea Britanie, India, Germania, Italia, Spania, Austria și Elveția.

 

Alte filme despre Robin Hood

Povestea lui Robin Hood a dus la apariția a numeroase filme, unele cu actori foarte cunoscuți în rolurile principale.

Robin Hood: Princes of Thieves din 1991 este un punct de referință când vorbim despre filme despre Robin Hood. În rolul principal l-am putut vedea pe Kevin Costner, iar filmul a fost un succes uriaș la vremea respectivă la box office, cu încasări de 390.5 milioane de dolari în întreaga lume, deși bugetul a fost de doar 48 de milioane de dolari.

Și Russell Crowe a interpretat rolul lui Robin Hood, într-un film cu același nume lansat în 2010. Totuși, prestația lui Russell Crowe a stârnit destule critici, iar filmul nu a avut succesul scontat, mai ales că scenariul a fost modificat și nu a mai respec-tat miturile legate de Robin Hood. Încasările acestui film s-au ridicat la 321.7 mil-ioane de dolari, iar bugetul a fost de aproximativ 200 de milioane de dolari.

Pe platforma Netflix este disponibil un alt film cu titlul Robin Hood, lansat în 2018, în care Taron Egerton joacă rolul principal. Și acest film a stârnit numeroase critici.

Primul film despre Robin Hood datează tocmai din 1908. A fost intitulat Robin Hood and His Merry Man și a fost un film mut regizat de Percy Stow.

În schimb, primul film de animație despre Robin Hood a fost lansat în 1939. S-a intitulat Robin Hood Makes Good și a fost creat de Chuck Jones.

În total, sunt peste 100 de filme lansate în istorie ce au ca temă povestea lui Robin Hood și a celorlalți haiduci din jurul său.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni