După cât timp pot să fie folosite în siguranță cărțile expuse la noul coronavirus?

După cât timp pot să fie folosite în siguranță cărțile expuse la noul coronavirus?
Citeste mai mult despre: coronavirus, carti, infectie, pandemie,
Data: 14 Iulie 2020
Cărțile pot să fie folosite în mod sigur, după o altă persoană, chiar infectată, după trei zile de ”carantină”!   
Asta se arată într-un raport al Institutului de Servicicii pentru Muzee și Biblioteci, care lucrează împreună cu serviciul de bibliotecă pe computer OCLC și cu organizația nonprofit Batelle.

Acestea au întocmit un raport pentru a reduce riscul de transmitere a noului coronavirus la personal și la utilizatorii de biblioteci, arhive și muzee. Concluziile au fost trase după o testare ce a fost efectuată prin aplicarea virusului SARS-CoV-2 virulent pe cinci materiale păstrate la temperatura camerei standard și în condiții de umiditate. 


 

În același timp, un material CNN arată că, pentru a se proteja de noul coronavirus unele persoane pun cărțile în cuptorul cu microunde.  Această metodă nu este potrivită și poate să devină periculoasă. Se pare că Biblioteca Districtului Kent din Grand Rapids, Michigan, a primit o carte care pare a fi arsă într-un cuptor cu microunde, soluție total greșită.  

Potrivit specialiștilor, cei care împrumută cărți sau folosesc obiecte de muzeu, pentru a reduce riscul de infectare, trebuie să aștepte cel puțin trei zile dacă volumul/obiectul a fost folosit anterior. 

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA EXCLUSIV "SHARE ÎN BUCATE":

FOTO: SHUTTERSTOCK

FULLSCREEN
carti coronavirus
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO