Elon Musk și-a luat gândul de la cucerirea planetei Marte? „Voi fi mort până atunci”

Elon Musk și-a luat gândul de la cucerirea planetei Marte? bdquo;Voi fi mort până atunci
Elon Musk își pune la bătaie averea și reputația pentru reușita misiunii SpaceX. FOTO: Getty Images
Citeste mai mult despre: Elon Musk, Marte, racheta, spaceX,
Autor: Dan L. Brumar
Data: 10 Martie 2020
Miliardarul Elon Musk, care și-a dedicat ultimii 15 ani și o parte însemnată a averii sale construirii unor vehicule spațiale care să ajungă pe Marte, spune că este tot mai departe de visul său.

Fondatorul SpaceX, compania aerospațială care speră să ajungă pe Marte, spune că atât echipa sa, cât și statele care investesc în programe spațiale, trebuie să depună eforturi mai mari.

Citește și

„Dacă nu îmbunătățim ritmul inovării, cu siguranță voi muri înainte să ajungem acolo. Și sper că nu voi muri”, a spus Musk la conferința Satellite 2020 din Washinghton DC.

Fondatorul SpaceX consideră că cea mai mare provocare a omului în acest moment este să construiască o rachetă cu o capacitate e transport suficient de mare pentru a stisface nevoia unei misiuni pe Marte.

„În acest moment este un singur lucru care contează, iar acesta este o rachetă rapidă și reutilizabilă”, a spus Elon Musk, conform Business Insider.

Compania sa lucrează în prezent la realizarea unor rachete-prototip, pe care Musk speră să le lanseze, de probă, în lunile care urmează. Conform miliardarului, rachetele sale vor fi capabile să care 100 de tone de provizii și echipament, dar și 100 de oameni.

Acesta intenționează să construiască circa 1.000 de astfel de navete, iar scopul declarat este colonizarea planetei Marte. Costurile sunt uriașe. Doar lansarea unei nave costă 2 milioane de dolari. 

Miliardarul spune că ar fi necesari circa 20 de ani pentru a transporta un milion de tone de materiale necesare la construirea unei baze pe planeta roșie, care să se întrețină singură.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Mel Gibson și Danny Glover sunt pregătiți să-și reia rolurile pentru Armă Letală 5

FULLSCREEN
Elon Musk și-a luat gândul de la cucerirea planetei Marte: „Voi fi mort până atunci”
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies