Examenul de Bacalaureat 2020 se desfășoară în condiții speciale. Ce nu au voie să facă elevii în sala de examen

Examenul de Bacalaureat 2020 se desfășoară în condiții speciale. Ce nu au voie să facă elevii în sala de examen
Autor: Redactia
Data publicarii: 22 Iunie 2020
Data actualizare: 22 Iunie 2020
Examenul de Bacalureat 2020 a început luni, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română. Absolvenții de liceul trebuie să știe că examenul de anul acesta se va desfășura în condiții speciale, din cauza pandemiei de coronavirus. 

Prima sesiune de la BAC 2020 se va desfășura potrivit unor reguli publicate în Monitorul Oficial. 

Potrivit informațiilor publicate, elevii nu au voie să intre în sălile de examen cu telefoane mobile, mijloace electronice de calcul sau de comunicate, ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, căști audio, manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, rezumate, ciorne, lucrări ale altor candidați au orice alt tip de document ce ar putea ajuta la rezolvarea subiectelor. 

Comisia de bacalaureat va stabili o sală de depozitare în care toate aceste obiecte vor fi stocate până la încheierea examenului. În cazul în care elevii refuză să depoziteze obiectele în aceste camere, aceștia nu vor fi primiți în sala de examen

În plus, absolvenții de liceu nu au voie să comunice cu persoane din exterior, dar nici cu ceilalți susținători ai examenului de BAC. Este interzisă transmiterea de materiale care permit copiatul sau schimbarea de foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale între elevi, cu scopul rezolvării subiectelor. 

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2020 se vor afișa pe 30 iunie. 

Rezultatele finale după rezolvarea contestaţiilor vor fi afişate pe data de 5 iulie.

Luni, 22 iunie, elevii susțin prima probă scrisă din examenul de Bacalaureat, cea la Limba şi literatura română.

Pe 23 iunie, elevii din partea minorităţilor naţionale susţin marţi proba la Limba şi literatura maternă - proba scrisă.

Miercuri, 24 iuni, are loc proba obligatorie a profilului - proba scrisă, iar joi - proba la alegere a profilului şi a specializării - proba scrisă.Vezi și VIDEO: Videochat - episodul 1


 

FULLSCREEN
Examenul de Bacalaureat 2020 se desfășoară în condiții speciale. Ce nu au voie să facă elevii în sala de examen
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies