Florin Cîțu a spus când ar putea fi ridicare restricțiile din România: „Măsurile dau rezultate”

Florin Cîțu a spus când ar putea fi ridicare restricțiile din România: Măsurile dau rezultate
Citeste mai mult despre: florin citu, restrictii, Romania,
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 06 Aprilie 2021
Data actualizare: 06 Aprilie 2021
În ultimele luni, România a înregistrat tot mai multe noi cazuri de COVID-19, iar din această cauză autoritățile au luat noi măsuri de restricție.

Din cauza deciziliilor pe care guvernanții le-au luat, mai mulți români din toață țara au ieșit în stradă să protesteze și au strigat „Libertate”, iar acum premierul Florin Cîțu a venit cu un mesaj pentru aceștia și nu numai.

Premierul României a afirmat că autoritățile se gândesc la data la care o parte dintre restriciții vor fi ridicate, afirmând că aceasta poate fi 1 iunie.

„Voi anunța constituirea unui comitet interministerial care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României. Acesta este primul jalon pentru revenirea la normalitate. Comitetul va fi în coordonarea premierului. Fiecare ministru va discuta cu cei din domeniul său și va veni cu soluții. Campania de vaccinare, știți foarte bine, mă uit, iau în calcul lunile aprilie și luna mai, în aceste două luni vom avea 8,3 milioane de doze de vaccin care intră în România, la finalul lunii mai vom avea poate 5 milioane de persoane vaccinate și în scenariul optimist chiar 6 milioane de români vaccinați. 5 milioane de persoane vaccinate reprezintă peste 50% din populație care va fi vaccinată. Putem vorbi la sfârșitul lunii mai de revenirea la normalitatea. Așa cum arată lucrurile astăzi, vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de români la finalul lunii iulie. Măsurile pe care le-am luat dau rezultate. Să aveți răbdare. 1 iunie este primul pas pe care îl văd. Nu înseamnă o deschidere 100%. Acest comitet va include toate ministerele. Mă gândesc să includem și asociații și patronate. Avem timp să pregătim deschiderea. Și am arătat clar că atunci când ai discuții, rezultatele sunt bune. În România nu se va aplica certificatul verde, românii urmând să meargă fără acesta în vacanță. Avem două luni de zile în care să ne pregătim și sunt sigur că vom găsi soluții pentru toți operatorii economici”, a spus Florin Cîțu.

foto: Agerpres

Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate cu 24 de ore în avans! Vezi și noua ofertă de filme și seriale, doar pe voyo.ro

Vezi și: Olimpiada mămicilor: Cum arată rezerva pentru viitoarele mămici
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!