Fotografii de epocă arată cât de disperată și dezolantă era America în timpul Marii Crize economice

Fotografii de epocă arată cât de disperată și dezolantă era America în timpul Marii Crize economice
Citeste mai mult despre: Marea Criza, criza economica, SUA,
Data publicarii: 11 Mai 2020
Data actualizare: 11 Mai 2020
Pandemia de coronavirus a devastat economia SUA, iar nivelul șomajului a crescut atât de mult încât a atins cote la care s-a ajuns doar în timpul Marii Crize economice din 1929-1933.
Marea criză economică a fost cauzată în lumea capitalistă de supraproducție și a fost caracterizată printr-o scădere dramatică a activității economice mondiale. Primele semne ale crizei s-au manifestat încă din anul 1928, iar, în timp, efectele au fost devastatoare. 
Nivelul comerțului mondial a scăzut rapid, la fel cum au scăzut și veniturile personale, veniturile bugetare și profitul din afaceri. Orașele din întreaga lume au suferit puternic de pe urma crizei, în special cele care depindeau de industria grea.  În plus, zonele rurale au avut de pierdut de pe urma scăderii prețurilor mărfurilor agricole.

America a fost grav lovită, iar începutul crizei în SUA este asociat cu prăbușirea bursei de acțiuni din ziua de Marți (așa-numita Marțea Neagră),  din 29 octombrie 1929. Lucrurile s-au redresat în câțiva ani, iar de atunci, SUA nu a mai simțit o astfel de scădere. Până…astăzi!


 

Din păcate, pandemia de coronavirus a crescut rata șomajului la 14,7%, iar în ultimele 7 săptămâni, peste 33 de milioane de persoane au depus cereri de angajare. Nu se știe unde de va ajunge, dar toată lumea speră că imagini ca cele din timpul Marii Crize nu vor mai exista!
 
Fotografii pe care le puteți vedea în GALERIA FOTO de mai jos prezintă America așa cum puțini știu că a fost vreodată: cu mii de oameni așteptând la coadă pentru o pâine, cu foști milionari care își vindeau mașinile cu 100 de dolari, pentru că pierduseră tot odată cu picarea bursei, cu oameni disperați să își găsească un loc de muncă.

Imaginile sunt de-a dreptul impresionante!


 

PE PRO TV PLUS AI "VIAȚA BATE VLOGUL"-SEZONUL 2FOTO: GETTY 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies