Ghid pentru pacienții vindecați de coronavirus! Ce au decis autoritățile din China

Ghid pentru pacienții vindecați de coronavirus! Ce au decis autoritățile din China
Citeste mai mult despre: coronavirus,
Autor: Iulian Ioncea
Data: 16 Martie 2020
Cu peste 80.000 de cazuri de coronavirus înregistrate, dintre care aproape 70.000 de pacienți sunt deja vindecați, China a decis să facă public un ghid pentru persoanele care nu mai au virusul în organism.

Potrivit jurnaliștilor de la Digi 24, care citează Agerpres, Comisia Naţională de Sănătate din China recomandă ca pacienții vindecați de coronavirus să stea 14 zile izolați la domiciliu chiar și după ce au fost externați din spital.

„Pacienţii externaţi trebuie să intre în autoizolare la domiciliu, iar spitalele trebuie să se pregătească să-i primească în termen de două săptămâni pentru o verificare a stării lor de sănătate. Instituţiile medicale trebuie să-i îndrume pe pacienţi cu privire la ceea ce trebuie să facă în timpul autoizolării după vindecarea de COVID-19. Mai concret, specialiştii le recomandă pacienţilor să se izoleze în camere separate şi bine ventilate şi să se spele frecvent pe mâini”, notează sursele citate.

Până în prezent, China a avut 80.866 de cazuri de coronavirus, dintre care doar 9.891 mai sunt active. Dintre cazurile active, 3.226 sunt în stare gravă. 67.762 de persoane s-au vindecat, iar 3.213 de pacienți și-au pierdut viața.

foto: Profimedia Images

Vezi și: Mituri şi adevăr. Care dintre informaţiile despre coronavirus sunt adevărate şi care nu
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies