În ce condiții se vor putea testa pentru noul coronavirus bucureștenii care pleacă în Grecia și în alte vacanțe?

În ce condiții se vor putea testa pentru noul coronavirus bucureștenii care pleacă în Grecia și în alte vacanțe?
Citeste mai mult despre: coronavirus, Romania, teste,
Data publicarii: 14 Iulie 2020
Data actualizare: 14 Iulie 2020
Potrivit primarului capitalei, Gabriela Firea, Primăria Capitalei va testa gratuit de COVID-19 bucureștenii care pleacă în Grecia și în alte destinații de vacanță. 
Gabriela Firea a anunțat la digi24 că se vor face teste de tip antigen, cu aparate Real Time (RT)-PCR , în 12 clinici private și de stat cu care Primăria are parteneriate.
 
Persoanele interesate se vor putea înscrie începând de joi, 16 iulie,  la adresa de e-mail ce se va face publică. După această înscriere vor fi sunate de angajați ai Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale (ASSMB) pentru programare.


 

Gabriela Firea a declarat la digi24.ro

“Avem în derulare un program de testare a bucureștenilor asimptomatici din mai multe categorii, la care adăugăm și categoria turism. Până acum am testat bucureșteni care lucrează în domenii care presupun întâlnirea cu multe persoane cu risc de contaminare: sportivii, jurnaliștii, farmaciștii, angajații de la terase, acestea fiind adăugate celor esențiale pe care le-am testat încă de la începutul pandemiei, anume medicii, asistenții, asistenții sociali, serviciile de utilitate publică. Am realizat de urgență un proiect de hotărâre pentru ședința de Consiliu General care are loc miercuri. Vorbim de testele COVID solicitate în străinătate, în Grecia, acele teste tip antigen, care arată dacă persoana respectivă este la momentul de față contaminată cu virusul Sars-CoV-2”. 

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA EXCLUSIV "SHARE ÎN BUCATE":
FOTO: SHUTTERSTOCK

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies