În ce fază se află testarea de medicamente care ar putea trata COVID-19, provocată de Coronavirus?

În ce fază se află testarea de medicamente care ar putea trata COVID-19, provocată de Coronavirus?
Citeste mai mult despre: coronavirus, COVID-19, medicamente,
Data publicarii: 15 Martie 2020
Data actualizare: 15 Martie 2020
Pe partea de tratament pentru boala cauzată de Coronavirus, veștile sunt unele pozitive. în condițiile în care cercetările se derulează în ritm alert. 

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat care sunt rezultatele care se așteaptă de la medicamentele care vor trata COVID-19:

*trebuie să țintească în mod prioritar dispariția rapidă a simptomatologiei;

*au în vedere limitarea transmisiei interumane;

*țintesc ameliorarea formelor severe, cu risc de deces.


Ce ajută cercetările

La momentul de față, există în lumea medicală cunoștințe deja acumulate în domeniul coronaviridae (care infectează frecvent animale și includ cunoscutele virusuri SARS și MERS) și există antivirale pentru alte infecții provocate de alte virusuri Corona. În această situație și în condițiile în care SARS-CoV-2 are o rată de transmisie rapidă, cercetările sunt urgentate și au ajuns într-o fază avansată.

Există în lumea medicală mai mult de 80 de studii clinice în desfășurare.

Organizația Mondială a Sănătății anunță că deja există și cel mai promițător medicament: remdesivir, cu cele mai mari șanse de reușită. 

Potrivit raportuldegardă.ro, “pe 26 februarie au fost demarate două studii de faza III, în cadrul cărora remdesivir va fi administrat la 1.000 de pacienți: 400 de pacienți cu COVID19 forma severă vor primi timp de 5 sau 10 zile remdesivir, iar 600 de pacienți cu forme moderate vor primi tratamentul antiviral timp de 5 zile, timp de 10 zile, sau vor primi placebo. Obiectivul urmărit de studii este menținerea stării clinice normale, a unei temperaturi corporale (36,6 grade Celsius) și a unei saturații în oxigen normale (peste 94%), împreună cu proporția de pacienți externați după 14 zile de spitalizare.”

În studiu se află și alte opțiuni terapeutice, precum sunt anticorpii monoclonali sau policlonali, sau serul recoltat de la pacienții cu COVID-19.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI AFLA INFORMAȚII DESPRE CORONAVIRUS
FOTO: SHUTTERSTOCK

FULLSCREEN
În ce fază de află testarea de medicamente care ar putea trata COVID-19, provocată de Coronavirus?
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies