Israel, la un pas de a scăpa de COVID-19! Campania de vaccinare a scăzut numărul infectărilor

Israel, la un pas de a scăpa de COVID-19! Campania de vaccinare a scăzut numărul infectărilor
Citeste mai mult despre: COVID-19, Israel, vaccin,
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 05 Aprilie 2021
Data actualizare: 05 Aprilie 2021
Sfârșitul anului 2019 a venit cu o veste care avea să schimbe total viața pe întreaga planetă: în orașul Wuhan (China) a fost descoperit un nou coronavirus, iar pandemia a reușit să îngenuncheze omenirea.

COVID-19 s-a răspândit rapid pe întreg globul, iar până în prezent, în mai puțin de 1 an și jumătate, peste 131 de milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus, potrivit datelor oficiale. Iar dintre aceștia, aproximativ 2,8 milioane au pierdut lupta cu boala și au murit.

Luna aprilie a acestui an vine însă cu o veste îmbucurătoare: potrivit jurnaliștilor britanici de la The Guardian, după campania de vaccinare care a decurs foarte bine, autoritățile din Israel anunță că țara începe să revină la viața normală! Mai mult decât atât, se pare că rata de infectare a scăzut foarte mult, deoarece peste 4,5 milioane de israelieni au fost deja vaccinați, dintr-un total de 9 milioane de persoane, care este populația întreagă a țării.

Eran Segal, un biolog de la Institutul Weizmann din Isarel, a afirmat pentru sursa citată că rata infectărilor a scăzut rapid, iar mortalitatea COVID-19 a scăzut cu mai bine de 90% în ultimele luni. Iar Sharon Alroy-Preis, șefa departamentului israelian de sănătate publică, a afirmat că autoritățile iau în calcul renunțarea la purtarea măștilor în exterior. Asta după ce plajele au început să se umple de oameni, populația poate merge în restaurante, baruri sau cafenele dacă demonstrează că s-a vaccinat, iar granițele au fost deschise pentru turiști.

„Suntem într-o poziție bună și este important să protejăm această realizare. Avem încă niște oameni infectați în țară, dar este posibil să ne apropiem de cifra de zero infecții comunitare. Însă nu putem ști care este următoarea variantă care ne va ataca”, a spus Adi Niv-Yagoda, un exprt în sănătate publică la Universitatea Tel Aviv, care a afirmat că pandemia este aproape de final în Israel.

foto: Agerpres

Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate cu 24 de ore în avans! Vezi și noua ofertă de filme și seriale, doar pe voyo.ro

Vezi și: Olimpiada mămicilor: Cum arată rezerva pentru viitoarele mămici

 VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies