Klaus Iohannis, declarații oficiale despre un lockdown total de Paște: „Nu avem în vedere”

Klaus Iohannis, declarații oficiale despre un lockdown total de Paște: Nu avem în vedere
Citeste mai mult despre: Klaus Iohannis, COVID-19, lockdown, Paste,
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 10 Martie 2021
Data actualizare: 10 Martie 2021
România intră ușor în valul trei al pandemiei de coronavirus, iar mai multe orașe din țară reintră în carantină sau în scenariul roșu.

Dacă la Timișoara s-au reintrodus declarațiile pe propria răspundere și oamenii nu mai au voie să iasă din case decât cu acest document semnat și doar în anumite condiții, în București s-au reînchis restaurantele și nu mai este voie să se organizeze evenimente în spații închise.

Klaus Iohannis a ținut marți o conferință de presă, afirmând că starea de alertă se prelungește în toată țara și că interdicția de circulație pe timp de noapte se va aplica cu o oră mai devreme, de la ora 22.00, în loc de ora 23.00, așa cum era până acum. Mai mult decât atât, el a spus că România nu revine la starea de urgență!

„Vreau să atrag atenția că cifrele din ultima săptămână privind evoluția pandemiei sunt îngrijorătoare. Tendința de creștere e evidentă și din toate părțile ni se spune că presiunea pe ATI este tot mai mare. Haideți să nu irosim ce am câștigat până acum prin campania de vaccinare, campanie care merge foarte bine. Numărul de persoane vaccinate crește de la o zi la alta. Astfel, până în vară vom avea un nivel foarte bun. Dar până atunci trebuie să avem grijă să nu ne înecăm la mal. Starea de alertă va fi prelungită în această săptămână, iar circulația pe timp de noapte va fi restricționată mai devreme, probabil începând de la ora 22.00. În final, un mesaj care este important pentru mulți: Pot să vă spun foarte clar că nu avem în vedere un lockdown de Paște”, a spus Klaus Iohannis.

foto: Agerpres

Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate cu 24 de ore în avans! Vezi și noua ofertă de filme și seriale, doar pe voyo.ro

Vezi și: Cele mai tari farse de pe TikTok
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!