La cine și de ce nu funcționează foarte bine vaccinurile de tip ARN Mesager?

La cine și de ce nu funcționează foarte bine vaccinurile de tip ARN Mesager?
Citeste mai mult despre: coronavirus, vaccin, vaccin arn mesager,
Data publicarii: 21 Aprilie 2021
Data actualizare: 21 Aprilie 2021
Un studiu publicat de news-medical.net arată ce factori pot influența răspunsul imun la vaccinarea cu seruri pe bază de ARN mesager. 
Studiul, preluat de ziarul Adevarul, arată că obezitatea, hipertensiunea sau fumatul ar putea juca un rol important.De exemplu, în urma studiului, s-a constatat că nivelul de anticorpi al persoanelor supra-ponderale imunizate cu două doze de vaccin era mai mic decât în cazul celor cu un indice de masă corporală normal. Mai mult, fumătorii au dezvoltat un nivel de anticorpi mai scăzut decât nefumătorii, la fel ca persoanele cu hipertensiune, faţă de cele cu o presiune arterială normală.

 
Studiul, efectuat de Universita di Roma, a fost realizat pe 86 de persoane care lucrează în sistemul de sănătate din Italia, dintre care 19 au fost studiate încă din luna ianuarie.  Tuturor li s-au administrat două doze din vaccinul pe bază de ARN mesager de la Pfizer, la un interval de 3 săptămâni. La acest studiu au lucrat 17 cercetători din diverse specializări de la Universitatea din Roma.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA ADEVĂR SAU PROVOCARE CU VEDETELE DIN PROFU':FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies