• PRO TV
  • Majorarea facturilor la energie crește interesul romanilor pentru izolarea locuințelor

Majorarea facturilor la energie crește interesul romanilor pentru izolarea locuințelor

Majorarea facturilor la energie crește interesul romanilor pentru izolarea locuințelor

Prețurile la energie și gaze au crescut alarmant în ultima perioadă. Prin urmare, românii sunt tot mai interesați să găsească soluții cu ajutorul cărora să sporească confortul din interiorul locuinței, dar să facă și economie la energie în același timp.

De ce a crescut interesul pentru izolarea locuințelor

Creșterea prețului la gaze și energie electrică din ultima vreme, a determinat tot mai multe persoane să apeleze la termoizolarea locuințelor pentru a economisi cât mai multă energie în timpul iernii. 

Acest lucru a dus, încă de la începutul anului, dar mai ales odată cu apropierea sezonului rece, la o cerere tot mai mare pentru materiale de izolare termică, de la polistiren, la vată minerală și până la fibre din celuloză sau fibre de lemn.

De asemenea, s-a constatat și o creștere a cererii pentru centrale termice, cu atât mai mult cu cât, iarna trecută, tot mai mulți români au suferit de frig în case.

Deși și tu te numeri printre persoanele care doresc să-și pregătească locuința pentru iarnă și să aleagă termoizolații de calitate găsești pe mathaus.ro tot ceea ce ai nevoie.

Scumpirea energiei, provocată de situația globală

Creșterea prețului energiei electrice a început să se facă simțită înaintea începerii războiului provocat de Rusia în Ucraina. Criza energetică, care a fost declanșată înaintea războiului, a arătat că nu există suficiente stocuri la nivelul Uniunii Europene. De asemenea, începând cu declanșarea pandemiei s-a dovedit că este subestimată diversitatea mare de resurse pe care statele membre o au (de la energie nucleară și până la energie eoliană). 

Însă, odată cu începerea războiului această criză a devenit și mai adâncă, în momentul în care multe state membre UE au realizat cât de mult depind de resursele din Rusia. UE dorește să nu mai depindă în niciun fel de gazele si energia din Rusia, însă până la a renunța complet la acestea este cale lungă, mai ales că nu se poate renunța la această resursă de care depinde totul.

Facturile la gaz și curent electric, tot mai mari

Creșterea prețului energiei și al gazelor echivalează cu o scumpire a costului vieții. Aceste creșteri au un impact major și asupra altor alimentelor, dar și a celorlalte produse, deoarece în fabricarea și manipularea tuturor produselor sunt folosite aceste resurse.  

Când vorbim despre consumul de energie domestică, unii români au fost anunțați de companiile de energie electrică de o majorare masiva a prețurilor, în unele cazuri de până la 200%, potrivit digi24.ro. Deși guvernanții au anunțat că se va oferi sprijin pentru plata facturilor pentru consumatorii vulnerabili, este bine ca toate persoanele să ia măsurile necesare pentru a economisi cât mai multă energie și pentru a scădea, pe cât posibil, plata facturilor.

Soluții alternative de încălzire a locuinței

Pentru a nu se mai confrunta cu problema lipsei agentului termic sau a facturilor uriașe, mulți români au apelat la soluții alternative de încălzire a locuinței. Dacă iarna trecută s-a înregistrat o creștere masivă a vânzării de calorifere electrice, acum din cauza creșterii prețului la energia electrică, oamenii își îndreaptă tot mai mult atenția către soluții care să scadă consumul de energie și nu să îl crească. Tocmai de aceea apelează la termoizolarea casei, pentru a păstra cât mai mult timp căldura în locuință.

Odată cu interesul crescut pentru sistemele de termoizolații au apărut și numeroase întrebări pe care românii și le-au pus. 

Ce sistem de termoizolare este mai eficient?

Având în vedere multitudinea de tipuri de sisteme de termoizolarea existente, nu este de mirare că aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări. Este important de menționat că performanțele izolației termice sunt direct proporționale cu grosimea materialului termoizolant folosit, indiferent de tipul acestuia. Iar dacă vrei o comparație între materiale, vata minerala este cea mai eficientă, fiind urmată de polistiren, plăci din fibre de lemn și plăci din fibră de celuloză.  

Ce este un termosistem complet?

Un termosistem complet este un termen folosit pentru un sistem complet de termoizolare, care cuprinde toate materialele necesare. De la izolație, la tencuială și până la stratul de vopsea. Termenul este folosit în cazul termoizolării cu polistiren expandat. În cazul folosirii acestui material este important să achiziționezi toate materialele necesare (polistiren expandat, plasă armare, profile de soclu, dibluri, profile de colț cu plasă, adeziv, amorsă și tencuială decorativă) și să le folosești corect. 

Este suficient să izolez doar pereții exteriori? 

Pentru a evita ca locuința să piardă căldură este important să izolezi atât pereții, cât și acoperișul și podeaua, deoarece și prin aceste zone locuința pierde o mare parte din căldura interioară.  

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai frecvente întrebări pentru care românii au căutat răspunsuri în ultima perioadă. Dacă ai mai multe întrebări despre termoizolare găsești răspunsurile pe blogul mathaus.ro. 




 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni