Malformațiile aparatului urinar în cazul copiilor – informații utile pentru părinți

Malformațiile aparatului urinar în cazul copiilor ndash; informații utile pentru părinți
Data publicarii: 16 August 2022
Data actualizare: 16 August 2022
În ultimul timp, asistăm, din păcate, la o creștere a numărului de copii cu malformații ale aparatului urinar. Din fericire, însă, o informare cât mai bună cu privire la acest aspect și o colaborare a părintelui cu un medic specialist pot minimiza problemele cauzate de aceste situații. 

La Doctor de bine, dr. Alin Stoica, medic primar chirurgie pediatrică, specialist care activează în cadrul REGINA MARIA, ne oferă informații importante despre simptomele și tratamentul acestei patologii. 

Cum se depistează malformațiile aparatului urinar la vârste fragede?

Dr. Alin Stoica, medic primar chirurgie pediatrică: „Sunt observate malformații congenitale de la vârste foarte mici. În ultimii 20 de ani tehnologia a avansat foarte mult și, cu ajutorul ecografiei, putem depista aceste malformații încă din burta mamei, din perioada ante-natală, din trimestrul doi și trei sunt depistate foarte multe malformații congenitale. Cel mai frecvent aparat afectat de malformații congenitale pare să fie aparatul urinar.”

Cum apar aceste malformații ale aparatului urinar?

Dr. Alin Stoica, medic primar chirurgie pediatrică: „Marea majoritate a malformațiilor congenitale au origine necunoscută. Sunt căutați în primul rând factori genetici, în special în cadrul sindroamelor genetice, pentru că malformațiile aparatului urinar pot să facă parte din sindroame genetice. Adică malformații complexe. De asemenea, dacă ne uităm în istoricul unei familii, putem să găsim mai mulți indivizi care au avut malformații congenitale ale aparatului urinar. După aceea, vin factorii de mediu. E vorba de stil de viață, alimentație, de starea de sănătate a părinților.”

Citiți continuarea pe www.doctordebine.protv.ro!

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies