Medicamentul care dă cele mai mari speranțe în lupta cu noul coronavirus o să fie disponibil și în România

Medicamentul care dă cele mai mari speranțe în lupta cu noul coronavirus o să fie disponibil și în România
Citeste mai mult despre: coronavirus, medicamente, Romania,
Data publicarii: 29 Iulie 2020
Data actualizare: 29 Iulie 2020
Începând cu prima parte a lunii august vor fi puse la dispoziția statelor Uniunii Europene a Regatului Unit loturi de Veklury, denumirea comercială a Remdesivir. 
Acesta este primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19 și cel care dă cele mai multe speranțe în lupta cu COVID-19. 
 
„În ultimele săptămâni, Comisia a lucrat fără încetare cu compania Gilead pentru a ajunge la un acord prin care să se asigure livrarea în UE de stocuri din primul tratament autorizat pentru COVID-19. Ieri, la mai puțin de o lună de la autorizarea Remdesivir, a fost semnat un contract care va permite livrarea, începând cu prima parte a lunii august, a tratamentelor pentru mii de pacienți. Comisia face tot ce îi stă în putință pentru a asigura accesul la tratamente sigure și eficiente și sprijină dezvoltarea vaccinurilor împotriva noului coronavirus. Acordul de ieri reprezintă încă un pas important în lupta noastră pentru combaterea acestei boli”, a spus Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate, citată de DIGI24


Remdesivir este medicametul apreciat și în Statele Unite ale Americii. În declarații făcute recent, filantropul și miliardarul Bill Gates a apreciat eficacitatea medicamentului și a spus că este cel care a ajutat enorm la reducerea ratelor de deces în rândul pacienților diagnosticați cu COVID-19.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE:FOTO: SHUTTERSTOCK

FULLSCREEN
medicament
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies