Metoda originală cu care turcii se feresc de coronavirus. Ce folosesc în loc de dezinfectant pentru mâini

Metoda originală cu care turcii se feresc de coronavirus. Ce folosesc în loc de dezinfectant pentru mâini
Citeste mai mult despre: coronavirus, dezinfectant, kolonya,
Autor: Redactia
Data publicarii: 08 Aprilie 2020
Data actualizare: 17 Aprilie 2020
Peste tot în lume e criză de dezinfectant, însă turcii nu își fac probleme: aceștia au un produs “secret” care îi ajută să își țină mâinile curate în timpul epidemiei de coronavirus. Este vorba despre “kolonya”, o apă de colonie tradițională, pe care turcii o folosesc de peste 100 de ani și care are în componență 60% alcool.

Kolonya este un simbol al ospitalității și sănătății turcești încă de pe vremea Imperiului Otoman și este descrisă adesea ca mirosul național al Turciei. Are o aromă dulce și este făcută cu flori de smochin, iasomie, trandafiri sau citrice. 

Cu aceasta kolonya sunt stropiți pe mâini oaspeții când intra într-o casa, hotel sau spital, când termină de mâncat sau când sunt prezenți la o adunare religioasă.

Dar spre deosebire de alte parfumuri sau ape de colonie, această kolonya - prin conținutul ridicat de alcool - poate ucide mai mult de 80% din microbi și poate acționa ca un dezinfectant eficient pentru mâini.

Când Ministrul Sănătății din Turcia a lăudat kolonya pentru propietatile sale, evident vânzările au crescut peste noapte. 

Vezi si: Cum ne putem face dezinfectant acasă. Dr Mihail a dat rețeta în direct la Măruță

“Kolonya protejează împotriva coronavirusului pentru că are în compoziție 60% alcool”, spune Dr Hatira Topaklı, un medic de familie din Turcia, care precizează că sunt unele kolonya care au și 80% alcool. Topaklı mai spune că în Turcia dezinfectanții pentru mâini nu sunt atât de populari ca în alte țări.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies