Mihaela Rădulescu: "Dacă vreți să faceți ceva grozav ieșind din casă, va dau o idee"

Mihaela Rădulescu:  Dacă vreți să faceți ceva grozav ieșind din casă, va dau o idee
Citeste mai mult despre: coronavirus, mesaj, Mihaela Radulescu,
Data: 14 Martie 2020
România a trecut azi la scenariul 3 în lupta contra Coronavirus, iar o parte din persoanele publice au prezentat pe rețelele de socializare viziunea lor despre tot ce se întâmplă.

Mihaela Rădulescu a scris pe Facebook și Instagram un îndemn pentru toți tinerii:

“Dacă vreți să faceți pe bune ceva grozav ieșind din casă și purtându-va că și cum totul e că înainte, va dau o idee - bateți la ușa oamenilor în vârstă de pe lângă voi, chiar dacă nu-i șțiți, chiar dacă nu-s vecinii voștri preferați - luați o lista de la ei cu ce le trebuie și faceți-le cumpărăturile- mâncare, medicamente, ce le-o trebui...

Nu-i lăsăți să iasă din casă, nu-i atingeți, dar arătați-le că va pasă. Nu toți au copii care-s pe-aproape sau oameni cărora să le pese de ei. Sunt speriați, mulți sunt singuri și uitați, dar asta nu înseamnă că nouă nu trebuie să ne pese. Vorbeam cu cineva despre cum au mers bunicii noștri la război pentru că noi să trăim mai bine, cum au îndurat foamea și bolile războiului, cum și-au crescut copiii din nimicul pe care-l aveau... 

„Războiul“ la care mergem noi azi e... statul în casă, cu baia plină de hârtie igienică, făcând mișto unii de alții despre cine și ce face cu virusul..., consumând filme, emisiuni și chat-uri că pe semințe... Halal război... Bătrânii și oamenii bolnavi au nevoie de ăștia tineri și grozavi, pe care nu-i sperie virusul. Habar n-aveți ce bine o să va simțiți după ce o să ajutați măcar un vecin bătrân... Eu știu. Și alții știu. Dar vreau să văd FB plin de exemple de tineri care ies la război pentru bătrânii noștri. Ar fi că o expoziție de artă contemporană, nu că o caricatură de mișto-uri. Locul 40 nu e vreun adevăr, e o minciună dureroasă despre cum habar n-avem câți oameni poartă și au virusul, pentru că n-avem teste. N-avem nimic. Nici măcar logică unui răspuns imediat... de prevenție a răspândirii, cât s-o mai putea preveni... Dar suntem așa buni la dat din gură și închis guri care încearcă să mai îndrepte nenorocirea...

Să fiți sănătoși, s-aveți viață și... fiți oameni buni. Lumea asta de acum nu mai are nevoie așa acută de oameni de succes, de vedete, de influenceri, ci de OAMENI buni, de solidaritate chiar și cu distanță socială, de fapte bune și de calm. Hai că putem..."Înainte de acest mesaj, vedeta a mai publicat unul, la fel de impresionant:

“Știu, toată lumea da sfaturi și știe tot despre virus. N-a rămas nimic necunoscut, nedezbătut... Vin și eu și zic doar atât - asta e un timp câștigat, nu pierdut. Câștigăm timp de stat acasă, cu cei dragi. Câștigăm timp pentru noi înșine. Scrieți, citiți, faceți curățenie generală în casă, în sertare, în dulapuri, pictați, reparați ceva.... Ascultați muzică, mișcăți-va din ( sau măcar în) față televizorului - workout-ul se poate face oriunde, nu numai la sala. Dacă aveți copii care nu mai merg la școală în perioada asta, nu-i lăsăți să facă doar ce vor, dar nici nu-i panicați. 

Faceți-le un program, cu ore de trezit, culcat, mâncat, lucrat, citit. Asta nu e o vacanță planetară, nici vreun concediu de zăcut la Netflix - e un reset pentru noi toți. Ordinea din jur înseamnă ordine în viață. Curățenia personală și din casă înseamnă și un creier care poate gândi limpede și productiv. Da, nu ne mai vedem cu mulți oameni, dar îi putem sună pe toți cei dragi și semnificativi.

Mulți încă iau treaba asta la mișto și nu înțeleg că regulile de civilizație, distanțare socială, igienă și bun simt sunt vitale azi ...și mereu. Și eu cred că trebuie să ne păstrăm umorul, calmul și ... pozitivitatea, dar cred că e bine să mai luăm și în serios o situație care nu mai e demult o glumă. Sigur că va trece, sigur că cei mai mulți vor fi sănătoși și fericiți că familia lor e în siguranță, dar n-aș lasă chiar tot la mâna norocului. Nu-i ușor pentru nimeni, dar nici nu e sfârșitul lumii. Știți toți ca puteți, rămâne doar să și vreți să respectați regulile. Toate. Și va fi bine...”

PE PRO TV PLUS PUTEȚI AFLA INFORMAȚII DESPRE CORONAVIRUS:


FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO