Ne ajută ochelarii împotriva coronavirusului? Răspunsul specialiștilor

Ne ajută ochelarii împotriva coronavirusului? Răspunsul specialiștilor
Citeste mai mult despre: coronavirus, ochelari,
Autor: Iulian Ioncea
Data: 21 Aprilie 2020
Anul 2020 este unul atipic, populația din întreaga lume fiind panicată din cauza unui virus ucigător care a fost descoperit în urmă cu aproximativ patru luni în orașul chinezesc Wuhan.

De atunci de când s-a vorbit prima dată de spre el și până astăzi, coronavirusul a ucis aproape 200.000 de persoane, iar peste 2,4 milioane de persoane sunt infectate cu acest virus. Din fericire, aproximativ 650.000 de oameni de pe întreg globul au reușit să se vindece după ce au fost testați pozitiv pentru coronavirus.

Specialiștii din întreaga lume încearcă zilnic să descopere exact cum se răspândește coronavirusul și cum poate fi acesta învins, însă cercetările nu au avut până acum nicio finalizare, astfel că lumea mai are de așteptat până când pandemia va trece. Potrivit medicilor, cel mai important aspect care se știe până în prezent este acela că noul coronavirus intră în organism prin gură, nas și ochi, astfel că trebuie să ne protejăm purtând mănuși, măști și ochelari speciali.

Chiar dacă foarte multă lume s-a conformat și acum poartă măști și mască atunci când iese din casă, ochelarii speciali nu sunt foarte folosiți în această perioadă, iar persoanele din întreaga lume care poartă ochelari de vedere au ridicat o întrebare foarte interesantă: ei sunt mai protejați de coronavirus decât oamenii care nu au ochelari de vedere?

Din păcate, răspunsul pe care specialiștii l-au dat la întrebarea de mai sus este NU. Potrivit medicului Lyndon Jones, care este directorului Centrului de Cercetări Oftalmologice de la Universitatea din Waterloo (Canada), ochelarii de vedere nu oferă protecție deoarece nu izolează în totalitate ochii, virusul putând ajunge în organism pe lângă lentile și ramă.

Informațiile oferite de Lyndon Jones sunt susținute și de specialiștii de la Science Direct, dar și de mai multe instituții medicale din Statele Unite și din Canada, care afirmă răspicat că doar vizierele și ochelarii speciali oferă protecție împotriva coronavirusului, atunci când vorbim despre zona ochilor.

În schimb, Woo Joo Kim, epidemiolog sud-coreean la Spitalul Universitar Guro, a afirmat în urmă cu aproximativ o lună, într-un interviu publicat pe YouTube și vizionat de peste 6 milioane de persoane, că ochelarii de vedere ar putea oferi protecție parțială împotriva coronavirusului, teoria sa nefiind însă susținută de niciun studiu.

Vezi și: E frumos să ne purtăm cu mănuși, dar este important să ne purtăm cu mască. #PoartăMasca

FULLSCREEN
Ne ajută ochelarii împotriva coronavirusului? Răspunsul specialiștilor
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies