Nelu Tătaru a dezvăluit când va ajunge în România vaccinul anti-COVID-19

Nelu Tătaru a dezvăluit când va ajunge în România vaccinul anti-COVID-19
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 17 Septembrie 2020
Data actualizare: 17 Septembrie 2020
Din luna decembrie a anului trecut, atunci când a fost descoperit în orașul chinezesc Wuhan, coronavirusul a reușit să îngenuncheze întreaga planetă și să sperie oamenii din toate colțurile lumii.

Din păcate, până în prezent nimeni nu a reușit să spună în mod concret cum ar putea fi oprită pandemia, iar cercetătorii din întreaga lume încearcă zilnic să descopere cum ar putea fi exterminat virusul care a îmbolnăvit peste 30 de milioane de persoane.

Momentan, la nivel global se vorbește de mai multe vaccinuri anti-COVID-19, însă niciunul nu este gata în proporție de 100%, astfel că nu poate fi dat în folosință. Cu toate acestea, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a dezvăluit că un antidot ar putea ajunge în România în primul trimestru al anului viitor.

„Comisia Europeană are în discuţie în acest moment în evaluare şi contractarea cu șase firme producătoare. Sunt deja două care au semnat contractul. Noi suntem acolo, urmează ca în primul trimestru al anului viitor să beneficiem de un prim vaccin şi în prima jumătate să putem să îl şi facem la noi în ţară”, a spus Nelu Tătaru la Digi 24.

foto: Agerpres

Vezi și: CONCURS MASKED SINGER ROMÂNIA - Ghicește vedeta din spatele măștii
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies