Nu porți mască în spațiile închise? Ce amendă poți primi dacă nu respecți regulile impuse de autorități

Nu porți mască în spațiile închise? Ce amendă poți primi dacă nu respecți regulile impuse de autorități
Data: 16 Mai 2020
Grupul de Comunicare Strategică a făcut precizări despre amenzile pe care le primesc persoanele care nu poartă mască în spațiile închise, așa cum prevăd noile reglementări impuse pe perioada stării de alertă.   

"Persoanele care nu respectă obligaţia de a purta mască în spaţiile menţionate pot fi sancţionate contravenţional în baza Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (publicată în Monitorul Oficial nr. 396 din 15 mai 2020) raportat la art. 65 lit. h, respectiv 'nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecţie a vieţii' se sancţionează cu amendă între 500 de lei şi 2.500 de lei", se arată în informarea de la Grupul de Comunicare Strategică, citat de agerpres.ro. 

Purtarea măştii care acoperă nasul şi gura este obligatorie în spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă şi în alte spaţii închise, potrivit regulilor prezentate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. 

La întrebarea dacă vor mai fi date amenzi pentru nerespectarea deciziilor autorităţilor cu privire la starea de alertă, GCS a răspuns că Legea nr. 55/2020 defineşte cuantumul acestora şi că scopul autorităţilor nu este de a sancţiona cetăţenii, ci de a limita răspândirea COVID-19.

”Scopul autorităţilor nu este de a sancţiona cetăţenii, ci de a limita răspândirea virusului COVID-19. În contextul trecerii la starea de alertă, poliţiştii vor acţiona în principal pentru îndrumarea cetăţenilor cu privire la noile reguli", au precizat autoritățile. 

Vezi și: Home Workout - episodul 1: În cuplu antrenamentele pot fi mai amuzante. Exerciții pentru grupele de mușchi inferioare și abdomen
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies