O nouă înșelătorie a apărut pe internet! Ce trebuie să facă utilizatorii de e-mail pentru a nu fi păcăliți

O nouă înșelătorie a apărut pe internet! Ce trebuie să facă utilizatorii de e-mail pentru a nu fi păcăliți
Data: 18 August 2020
Compania de servicii poştale Fan Courier avertizează asupra unui atac de tip phishing ce folosește numele companiei pentru înșelătorie.
Atacurile de tip phishing sunt metode folosite pentru a fura bani, parole sau alte informații personale. 
 
Aceasta nu este prima dată când Fan Courier atenționează asupra acestor atacuri. În cursul anului trecut, compania de servicii poştale a mai făcut două anunţuri similare.
 
De data aceasta, printr-un mesaj postat chiar pe pagina oficială, utilizatorii de mail sunt rugați să fie atenți la adresele de e-mail de pe care primesc informări legate de expedițiile firmei de curierat și să nu deschidă fișierele anexate.

Citește șiMesajul este următorul:

"Vă rugăm sa acordați o atenție sporită adreselor de email de pe care primiți informări legate de expedițiile FAN Courier. Aceste email-uri fac parte dintr-o campanie de atac de tip phishing in care este folosit numele companiei noastre pentru distribuirea unor fișiere infestate cu Trojan.
 
Vă recomandăm:

Să nu deschideți fișierele primite prin e-mail decat în situația în care cunoașteți expeditorul iar în cazul unei suspiciuni adresați-vă personalului de specialitate;

Să evitați accesarea ”ofertelor ” irezistibile din mediul online, indiferent de forma prin care le primiți (email, whatsapp, messenger, facebook etc.);

Asigurați-vă că aveți un backup al fișierelor pe un dispozitiv care nu este conectat la rețea;

Asigurați-vă că dispozitivele pe care le utilizați atunci când navigați online sunt updatate și au instalate soluții de securitate (firewall, antivirus, antimalware etc.)."
 

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE:FOTO: SHUTTERSTOCK

FULLSCREEN
Fan courier
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies