(P) 10 Avantaje ale unei colaborări cu o agenție de pompe funebre

(P) 10 Avantaje ale unei colaborări cu o agenție de pompe funebre
Autor: Maria Rusu
Data publicarii: 26 Octombrie 2020
Data actualizare: 26 Octombrie 2020
Ți-a pus vreodată întrebarea cu ce se ocupă agențiile de pompe funebre și cât de avantajos este să colaborezi cu o astfel de firmă la momentul potrivit? În acest articol ți-am pregătit nu unul, ci zece motive care să te ajute să înțelegi mai bine importanța agențiilor de pompe funebre și rolul lor în societate.

Cum îți poate fi de folos o agenție de pompe funebre?

#1 Ajutor pentru întocmirea actelor necesare înhumării

Birocrația este întotdeauna o sursă de bătăi de cap. Dar lucrurile se complică și mai mult când la dificultatea procedurilor legale se adaugă și bagajul emoțional ce te apasă atunci când ai de-a face cu moartea cuiva drag. Dar vestea bună este că atunci când colaborezi cu o agenție de pompe funebre nu trebuie să-ți faci niciun fel de griji în legătură cu birocrația deoarece specialiștii în servicii funerare îți oferă tot suportul de care ai nevoie pentru întocmirea actelor necesare înmormântării și obținerii ajutorului de la stat.

#2 Pregătirea defunctului pentru înhumare

Legea în vigoare impune un set de reguli stricte legate de modul de manipulare al unei persoane decedate. Dar nici în legătură cu acest lucru nu trebuie să-ți faci prea multe griji când colaborezi cu o firmă de pompe funebre deoarece specialiștii ei se ocupă de tot ceea ce înseamnă îmbălsămarea și cosmetizarea trupului adormit.

#3 Furnizarea unui sicriu potrivit

Este imposbili să-ți dai seama câte modele de sicrie sunt disponibile pe piață înainte de a avea cu adevărat nevoie de unul. De la material și până la dimensiuni, ai o mulțime variante în alegerea unui sicriu, iar specialiștii unei agenții de pompe funebre sunt cei mai în măsură să-ți dea sfaturi în legătură cu alegerea celui potrivit pentru situația ta.

#4 Manipularea trupului celui decedat

Nu poți păstra trupul celui decedat în interiorul unui apartament în intervalul de timp după pronunțarea morții și până la înmormântare. Dar nici această problemă nu este una pentru care trebuie să te îngrijorezi dacă decizi să colaborezi cu o agenție de pompe funebre.

#5 Transport național și internațional

Pentru că moartea are loc atunci când te aștepți cel mai puțin, un alt serviciu foarte important și avantajos pe care îl pun la dispoziție agențiile de pompe funebre este transportul de la locul tragediei, la morgă și apoi la cel de veci.

#6 Cortegiu funerar

Organizarea unui cortegiu funerar nu este obligatorie în cazul unei înmormântări, dar dacă vrei să bifezi și acest lucru pe lista ta de ultime lucruri frumoase pe care să le faci pentru cineva drag, o poți face foarte simplu colaborând cu o agenție de pompe funebre.

#7 Manipulare placă pentru locul de veci

Atât ridicarea cât și punerea la loc a plăcii locului de veci fac parte din pregătirile pentru înmormântare, atribuții pe care le poate prelua tot o agenție de pompe funebre.

#8 Săparea locului de veci

Săparea locului de veci nu este o misiune simplă atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Când știi că locul pe care îl pregătești este destinat trupului cuiva drag care își va petrece acolo eternitatea provocarea devine una mai mult de ordin sentimental decât trupesc. Dar, din fericire, din catalogul de servicii funerare oferite de cele mai bune agenții de pompe funebre face parte și acest ritual dureros, dar esențial.

#9 Furnizarea crucii și a altor monumente funerare

Pentru marcarea locului de veci al cuiva drag, achiziția unei cruci sau a altor tipuri de monumente funerare este absolut obligatorie. Dar și astfel de produse pot fi achiziționate tot de la o companie de servicii funerare, lucru care simplifică mult alegerea lor.

#10 Organizarea de pomeni și parastase

După trecerea în neființă a unei persoane, religia ortodoxă îndeamnă organizarea de pomeni și parastase în cadrul bisericii. Aceste slujbe religioase reprezintă atât un omagiu închinat celui adormit, cât și o rugăminte către Dumnezeu a celor rămași în viață pentru mântuirea sufletului persoanei apropiate. Pe lângă ritualul înfăptuit de oamenii bisericii, pomenile și parastasele presupun și împărțirea de daruri participanților în semn de mulțumire față de rugăciunile lor pentru defunct. Iar aceste daruri, ca și multe alte lucruri necesare pomenilor și parastaselor pot fi pregătite tot de o agenție de servicii funerare.

Mai multe detalii pe https://funerare-nonstop.ro
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies