• PRO TV
  • (P) 10 Beneficii Ale Curmalelor

(P) 10 Beneficii Ale Curmalelor

(P) 10 Beneficii Ale Curmalelor

Încă din timpurile în care au fost descoperite, cu sute de ani în urmă, și până în zilele noastre, curmalele sunt considerate fructe care au beneficii uimitoare asupra sănătății.

În trecut se spunea despre curmale că au puteri vindecătoare, astăzi multă lume caută să profite de calitățile numeroase ale curmalelor pentru a-și îmbunătăți funcții importante ale organismului, în curele de slăbire și multe altele.  Și în timp ce știința a venit să susțină ceea ce se știa încă de la început despre curmale, cei mai mulți adoră curmalele pentru gustul inedit.

Există mai mult de 30 de feluri de curmale în întreaga lume, care se încadrează în trei categorii: moi, semi-uscate și uscate, iar diferența este făcută de conținutul de glucoză, fructoză și sucroză a acestora.

Curmalele sunt folosite în cantități mari în bucătăriile din întreaga lume, dar este important să ne oprim și asupra beneficiilor asupra sănătății pentru care multă lume caută aceste fructe. Curmalele sunt o sursă importantă de vitamine și minerale, sunt energizante, conțin zahăr și fibre. De asemenea, sunt bogate în fier, calciu, fosfor, potasiu, magneziu și zinc.

Iată câteva dintre cele mai importante beneficii importante ale curmalelor.

Nu conțin colesterol

Curmalele nu conțin colesterol și au doar un conținut mic de grăsimi. Poți să le incluzi în cantități mici în dieta ta zilnică pentru a ține sub control nivelul colesterolului și chiar pentru a contribui să slăbirea în greutate, dacă asta îți dorești.

Sunt o sursă importantă de proteine

Atunci când vrei să crești aportul de proteine, adăugând câteva curmale în dieta ta zilnică poate ajuta. Curmalele sunt o sursă importantă de proteine care ajută la menținerea greutății și susțin musculatura să rămână tonifiată. Mulți nutriționiști și antrenori de fitness recomandă consumul a câteva curmale pe zi.

Bogate în vitamime

Curmalele sunt bogate în vitamine importante precum B1, B2, B3 și B5, A1 și vitamina C. Dacă consumi doar câteva curmale pe zi nu va mai fi nevoie să iei alte suplimente de vitamine. Acestea te vor ajuta să îți păstrezi o stare bună de sănătate și vei observa schimbări impresionante în privința nivelului de energie întrucât curmalele sunt bogate în zaharuri naturale.

Îmbunătățesc sănătatea oaselor

Curmalele pot face adevărate minuni pentru sănătatea sistemului osos. Aceste fructe sunt bogate în seleniu, magneziu, cupru, elemente foarte importante atunci când vine vorba de menținerea unor oase sănătoase și prevenirea afecțiunilor grave cum este osteoporoza.

Întăresc sistemul nervos

Curmalele sunt fructe bogate în potasiu și conțin în același timp și o mică cantitate de sodiu, ceea ce este foarte important în protejarea sistemului imunitar. Potasiul ajută la reducerea nivelului de colesterol și ține sub control riscul producerii unui accident vascular cerebral.

Sursă importantă de fier

În plus față de fluor care ajută la păstrarea unei danturi sănătoase, curmalele sunt bogate în fier recomandat celor care suferă de deficiență de fier. Deficiență severă de fier provoacă anemie care se manifestă prin oboseală, dificultăți de respirație și durere în piept. În plus, este foarte bun pentru purificarea sângelui.

Ajută digestia

Dacă pui câteva curmale în apă și apoi mesteci în fiecare zi câteva, sistemul digestiv va începe să funcționeze foarte bine. Datorită conținutului ridicat de fibre, curmalele sunt recomandate tuturor care au probleme din cauza constipației.

Îmbunătățesc calitate pielii

Vitaminele C și D din curmale contribuie la îmbunătățirea elasticității pielii și în același timp ajută la menținerea unui texturi fine a tenului. Cei care suferă de probleme la nivelul pielii ar putea include curmalele în dieta zilnică pe o perioada mai mare de timp. Curmalele mai  au de asemenea efect anti-îmbătrânire și previn acumularea de melanină în organism.

Ajută în curele de slăbire

Zahărul, proteinele și alte vitamine din fructe duc, în cele mai multe cazuri, la acumularea de kilograme, în special când îți dorești acest lucru. Întâmplător, se spune că atunci când sunt mâncate cu castravete, curmalele ajută la menținerea greutății la un nivel normal.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni