(P) 12 sfaturi pentru alegerea unui nume de domeniu web pentru afacerea dvs.

(P) 12 sfaturi pentru alegerea unui nume de domeniu web pentru afacerea dvs.
Data publicarii: 05 Decembrie 2022
Data actualizare: 05 Decembrie 2022
Alegerea unui nume de domeniu pentru o afacere este un moment important pentru orice antreprenor aflat la început de drum. Numele companiei vă definește atât pe dvs., cât si pe brandul dvs. și vă însoțește pretutindeni. Așa cum numele companiei reflecta identitatea dvs. printre clienți, comunitate si pe piață, numele de domeniu al companiei este identitatea dvs. online.

Domeniul web este modul în care utilizatorii care navighează online vă vor găsi  - dar  cum alegeți numele de domeniu perfect pentru afaceri? Cu mii de nume de domenii înregistrate in fiecare zi, cum puteți ieși in evidență?

Ce înseamnă un nume de domeniu web pentru o afacere?

Pentru o companie, un nume de domeniu web  este numele site-ului web al companiei sau al unui serviciu pe care îl oferă.  Orice persoană cu o conexiune la Internet poate introduce într-un browser web combinația de litere, cifre si simboluri care corespund numelui de domeniu al unei companii și poate accesa site-ul web al companiei respective.

Numele de domenii există deoarece facilitează navigarea pe Internet. Fără ele, ar trebui sa folosim  adrese IP, adică șiruri lungi de cifre  pe care computerele le folosesc pentru a recunoaște  site-urile web (de genul 111.222.111.222).

12 sfaturi pentru alegerea unui nume de domeniu pentru afacerea dvs.

Dacă sunteți pe cale să demarați o afacere nouă și încercați să găsiți un nume de domeniu web, aveți câteva necunoscute în față. S-ar putea să fiți tentat să alegeți un nume de domeniu web oarecare, pornind de la un impuls. Dar indiferent dacă înregistrați un nume de domeniu web pentru noua dvs. afacere sau lansați o platformă de comerț electronic pentru o afacere existentă, alegerea numelui de domeniu web potrivit pentru afaceri necesită timp și gândire.

Există o varietate de moduri diferite în care numele dvs. de domeniu afectează afacerea dvs. De la autoritatea mărcii dvs. la prezența în motoarele de căutare, eforturile de marketing online și traficul către site-ul dvs. web. Acesta este motivul pentru care anumite nume de domenii valorează foarte mult. Simplu spus, un nume de domeniu este un pas important pentru ca afacerea dvs. să reușească.

Iată ce trebuie să luați în considerare la alegerea unui nume de domeniu pentru afacerea dvs.:

1. Alegeți un nume de domeniu atractiv

Un nume de domeniu web pentru o afacere trebuie să fie memorabil (ușor de reținut). Trebuie să fie un nume pe care clienții și-l pot aminti și transmite printr-un e-mail, mesaj text, telefon sau chiar într-o conversație. Studiile relevă faptul ca transmiterea verbală  este factorul principal din spatele a 20% pana la 50% din toate deciziile de cumpărare. Este important  să vă asigurați ca oamenii își pot aminti numele dvs. domeniu si îl pot transmite mai departe prietenilor.

2. Optați pentru un nume de domeniu simplu

Numele dvs. de domeniu web   ar trebui sa fie simplu. Abrevieri, înțeles dublu, numere, cratime - toate acestea pot crea confuzii utilizatorilor. Atunci când căutați un nume de domeniu, cereți prietenilor dvs. sa îl scrie. Daca aceștia nu reușesc să scrie corect numele domeniului, veți pierde o parte semnificativă din trafic.

3. Alegeți un nume de domeniu scurt

Chiar daca ați găsit un nume de domeniu atractiv, simplu, la obiect, însă puțin lung -  încercați să găsiți un nume de domeniu mai scurt. Utilizatorilor nu le place să tasteze nume de domenii lungi, greu de citit. Pentru că Internetul înseamnă obținerea răspunsurilor și a rezultatelor dorite - rapid. Dacă numele de domeniu al afacerii dvs. este lung, afacerea dvs. și prezența online vor avea de suferit.

4. Găsiți un nume de domeniu ușor de pronunțat

Pentru ca aproape jumătate din numărul de decizii de cumpărare depinde de marketingul din gură în gură, este important sa înregistrați un nume de domeniu ușor de pronunțat pentru afacerea dvs.

Când faceți brainstorming pentru nume de domenii, faceți o verificare rapidă pentru a vedea dacă puteți spune literalmente numele cu voce tare. Cereți unui prieten sau coleg să vă citească numele domeniului afacerii. Daca acesta nu îl citește corect, durează mult timp să îl citească sau îl citește greșit,  renunțați la acel nume.

În mod similar, spuneți numele de domeniu dorit cu voce tare, apoi cereți unui prieten sa îl scrie pe o foaie. Daca este scris corect, înseamnă că numele domeniului este ușor de înțeles și scris.

5. Optați pentru un nume de domeniu relevant

Este important sa aveți un nume de domeniu web memorabil (ușor de reținut). Însă dacă nu sunteți sigur, alegeți un nume de domeniu relevant. Căutați un nume de domeniu al afacerii dvs. intuitiv și ușor de reținut. A avea un nume subtil și inteligent s-ar putea să nu fie pe deplin pe gustul vizitatorilor dvs. si ați putea pierde ocazia de a le transmite cu ce vă ocupați.

Daca vizitatorii pot înțelege intuitiv din numele domeniului dvs. web ce afacere conduceți va fi un mare plus pentru   afacerea dvs.

6. Identificați scopul site-ului si al afacerii dvs.

Este ușor să vă pierdeți in nume de domenii de afaceri distractive, atrăgătoare, de moment, și să vă îndepărtați prea mult de un nume de domeniu care identifica de fapt și transmite obiectivele afacerii dvs.

Daca doriți sa fiți găsit online, ar trebui să vă asigurați că numele domeniului dvs. de afaceri este în concordanță cu serviciile și afacerea dvs.

7. Alegeți extensia de domeniu potrivită

Astăzi, puteți obține nume de domenii de afaceri cu tot felul de extensii. Exista literalmente sute de TLD-uri disponibile dar este o idee bună sa alegeți una care reflecta cel mai bine afacerea dvs. .com (comercial), .info (website informativ), .net (rețea, website tehnic, de infrastructura), .org (organizații non-comerciale si non-profit), .biz (afaceri), .me (bloguri, website-uri personale), etc.

Luați in calcul și extensiile noi de domenii (exemple), cu ajutorul cărora puteți obține nume de domenii creative: .pub, .auto, .bio, .dance., .online, .ai, .blog, etc. Cu ajutorul acestora puteți crea nume de domenii foarte brandabile pe care clienții dvs. le pot partaja.

8. Verificați disponibilitatea numelui pe canalele social media

Un alt sfat pro pentru alegerea unui nume de domeniu de afaceri este să vă gândiți la modul in care îl veți folosi online, dar dincolo de un site web. Daca doriți sa aveți o prezență în rețelele sociale, verificați dacă numele de domeniu al site-ului dvs. web este disponibil înainte de a-l cumpăra.

A avea conturile de rețele sociale conectate la numele de domeniu și la marca principală a companiei dvs., poate fi util in procesul de branding per ansamblu.

9. Evitați numele de domenii similare cu ale altor companii

Alegerea unui nume de domeniu pentru afacerea dvs. înseamnă să nu fiți un imitator care caută un domeniu similar cu al unei companii existente. În primul rând, va trebui sa faceți eforturi suplimentare pentru a vă delimita marca de un nume de domeniu similar.

Evitați acest scenariu cu orice preț. In timp ce căutați numele domeniului afacerii dvs., asigurați-vă ca este complet unic.

10. Luați în calcul cuvintele cheie

Cuvintele cheie din numele de domenii de afaceri pot fi utile din perspectiva SEO. In primul rând, aceste cuvinte cheie vor spune direct utilizatorilor cu ce va ocupați si pot ajuta din punct de vedere SEO. Dacă doriți sa adăugați cuvinte cheie in numele dvs. de domeniu, puteți să o faceți. Însă încercați sa rămâneți cat mai amplu posibil cu cuvintele cheie astfel încât sa nu vă limitați dezvoltarea ulterioara. Nu alegeți un nume de domeniu care să nu vă permită să creșteți sau să vă lărgiți gama de produse/servicii.

11. Întocmiți o listă cu nume de domenii posibile

Dacă sunteți setat pe un nume de domeniu de afaceri absolut perfect, s-ar putea sa descoperiți că este deja "luat". Fiți pregătit pentru acest scenariu. Este o idee bună să verificați dacă numele domeniului de afaceri este disponibil, imediat ce aveți o idee.

Dacă numele de domeniu este disponibil, puteți urma pașii obișnuiți pentru a înregistra domeniul. Dacă nu, continuați să verificați celelalte nume de domenii din listă. Sau luați în calcul sugestiile cu extensii de domeniu diferite.

12. Acționați rapid

Numele de domenii se vând rapid. Când ați găsit numele de domeniu de afaceri perfect, înregistrați numele de domeniu imediat. Numele de domenii nu sunt scumpe si veți evita dezamăgirea de a pierde un nume de domeniu de afaceri perfect.

După ce ați înregistrat numele de domeniu perfect pentru afacerea dvs. nu uitați sa îl reînnoiți. Setați un memento chiar atunci când cumpărați domeniul pentru când trebuie sa îl reînnoiți. Majoritatea numelor de domenii se înregistrează pentru o perioadă cuprinsă între unul și zece ani.

Găsirea unui nume de domeniu interesant si în același timp potrivit poate dura. Aveți răbdare, analizați cat mai multe variante si apoi înregistrați numele de domeniu care considerați ca se potrivește cel mai bine afacerii dvs.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!