(P) 3 Componente esențiale, dar mai puțin cunoscute ale unui sistem video de supraveghere

(P) 3 Componente esențiale, dar mai puțin cunoscute ale unui sistem video de supraveghere
Autor: Maria Rusu
Data publicarii: 01 Septembrie 2020
Data actualizare: 01 Septembrie 2020
Cele mai populare componente ale unui sistem de supraveghere video sunt înregistratorul video, unitatea de memorie, camerele de filmat, sursa de alimentare precum și monitorul pe care se afișează imaginile înregistrate. Chiar dacă nu are noțiuni de rețelistică, judecând doar și după denumirea acestor componente, oricine își poate face o idee care este rolul lor într-un sistem.

Dar indiferent de calitatea și proprietățile lor, niciunul din aceste echipamente nu pot funcționa pe cont propriu, ci are nevoie de elemente de conectică, medii de transmitere, precum și protecție pentru a comunica eficient și a-și păstra integritatea. Iată câteva din piesele care completează puzzle-ul.

Rack server-ul

Un rack server este un dispozitiv de forma unei cutii în care se poate introduce un HDD, SDD, DVR, NVR, Switch, Patchpannel sau UPS permițând conectarea acestora la calculator printr-o mufă USB. Pentru o montare facilă, cele mai bune rack servere includ șuruburi pentru fixarea pe perete și asigură o ventilare optimă pentru orice tip de echipamente pe care le conține. Rolul unui rack server în cadrul unui sistem de supraveghere sau într-o rețea este acela de a proteja componentele din interior de factorii externi.

Cablurile

Atât pentru sistemele video analogice cât și pentru cele digital IP, un cablu UTP pentru distanțe de câțiva metri, un cablu FTP cu șufă pentru distanțe mai mari sau un cablu cu fibră optică pentru elementele care comunică de la mare depărtare este absolut esențial. Aceste cabluri fac parte din rețelele profesionale și fac legătura dintre componentele sistemului video, asigurând transmiterea datelor într-un mod eficient. 

Mufele

Mufele sunt acele elemente de conectică cu ajutorul cărora componentele sistemului de înregistrare video comunică între ele. Pentru sistemele digitale, cel mai des se folosesc mufe rj45 care permit conectarea în rețea cu ajutorul cablurilor UTP sau FTP. Majoritatea mufelor sunt fabricate dintr-un plastic dur, rezistent la impact, dar cu toate acestea au și un punct sensibil și anume o clemă care se poate rupe foarte ușor. De aceea, pentru un plus de siguranță, în momentul sertizării unui cablu UTP, se recomandă utilizarea unui accesoriu suplimentar, care oferă protecție mufe UTP. Acest produs este disponibil într-o gamă largă de culori și poate fi utilizat pentru o mai bună organizare a elementelor de rețelistică.

Toate aceste trei elemente descrise mai sus sunt foarte importante pentru un sistem video de supraveghere iar de calitatea lor depinde în mod direct eficiența acestuia.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies