(P) 3 factori decisivi pentru obţinerea examenului auto din prima

(P) 3 factori decisivi pentru obţinerea examenului auto din prima
Autor: Maria Rusu
Data publicarii: 20 Noiembrie 2020
Data actualizare: 20 Noiembrie 2020
Chestionarele auto fac parte din pregătirea pentru unul dintre examenele dificile ale vieţii, fie că vorbim de proaspăt absolvenţii unei şcoli de şoferi, fie de persoane care în repetate rânduri au încercat să promoveze examenul auto, însă nu au avut succesul aşteptat.

În momentul actual, studiul cu ajutorul chestionarelor este cea mai bună alegere. Mini testele cu mai multe răspunsuri posibile, stimulează capacitatea persoanei de a se obişnui cu metodologia examenului şi automat reduce din stres. Un aspect important este repetarea întrebărilor greşite pentru obţinerea unui punctaj maxim la examen.

Cheia promovării examenului maturităţii? Chestionare auto oficiale!

Dezvoltarea tehnologică s-a extins şi în acest domeniu, iar chestionarele auto online au devenit un adevărat ajutor pentru viitorii şoferi puşi în dificultate de legislaţia rutieră. Fără doar şi poate, platformele online, precum ODAT.ro, au opţiuni de alternare a miilor de întrebări cu care individul se poate întâlni la examen, de aceea se recomandă efectuarea a cât mai multe teste auto în format electronic.

Indiferent de dispozitivul de pe care se lucrează, aplicaţiile de chestionare auto se pot încărca extrem de rapid şi fără costuri suplimentare, iar în plus conferă confortul de a studia oriunde, oricând şi oricât. O bună parte din cursanţii sălii de legislaţie prefera să acceseze chestionare auto pe mobil datorită programului cotidian încărcat. Aşa că se poate face un test în câteva minute, doar accesând smartphone-ul în timp ce se ocupă de orice altă activitate, iar dacă rezultatul nu este satisfăcător se poate oricând reseta chestionarul în cauză.

De reţinut este că începerea orelor de studiu ca şi cele de condus implica responsabilitate şi o pregătire serioasă.

Cum se alege o şcoală de şoferi în funcţie de nevoi?

Dacă partea teoretică este rezolvată, iar cursantul este nerăbdător să înceapă cu adevărat orele de condus nu rămâne decât să găsească o şcoală de şoferi care să se conformeze cerinţelor sale. În acest caz se întâmpina o serie de condiţii după care se poate alege:

 • foloseşte motoarele de căutare google pentru cele mai accesate şcoli auto din zona apropiată;
 • hotărârea bugetului de investit în orele de condus;
 • găsirea unui program care să coincidă cu cel existent, fie de şcoală sau job;
 • analizarea maşinilor puse la dispoziţie de către instructor;
 • zonele de condus frecventate de şcoală de şoferi;
 • verificarea procentului de promovabilitate a şcolii de şoferi;

Relaţia instructor-elev, punctul forte al promovării examenului practic

Şcolile de şoferi din ţară au în componenţa un număr ridicat de instructori, iar în funcţie de cursant şi de chimia dintre acesta şi profesor se pot începe orele de condus. Conform ultimelor stiri auto, multe şcoli permit ca primele ore de practică să se realizeze cu mai mulţi instructori auto, iar odată ce clientul alege alături de cine ar putea să înţeleagă şi să experimenteze arta condusului nu rămâne decât să facă un examen medical şi dosarul de înscriere.

Frecvent, cei care sunt dornici să deţină permisul auto au unele dubii în privinţa alegerii corecte a instructorului auto şi cei doi să nu fie potriviţi pentru relaţia elev-profesor. De aceea, se propun următoarele idei după care un începător se poate ghida în alegerea îndrumătorului perfect:

 • orientarea spre un instructor care să aibă o experienţă îndelungată cu cursanţi poate constitui un avantaj;
 • analizarea atitudinii instructorului faţă de ceilalţi elevi poate scoate în evidenţă potenţialele conflicte;
 • nivelul rezultatelor profesionale şi acreditările instructorului auto sunt extrem de importante;
 • alegerea unui instructor cu care un prieten sau apropriat a promovat;
 • răbdarea, perseveranţa şi nivelul implicării în procesul de învăţare sunt factori esenţiali.

Instructorul auto îşi va pune în aplicare modalităţile de simplificare a informaţiilor necesare conducerii în mod corect a unei maşini. Va fi permanent lângă cursant, de la o simplă semnalizare până la realizarea parcărilor şi va contribui constant cu sfaturi şi susţinere morală. Există numeroase cazuri când emoţiile îl copleşesc pe începător sau alţi participanţi îl intimidează în trafic, însă instructorul îl va încuraja permanent.
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies