(P) 3 tipuri de draperii ideale pentru living

(P) 3 tipuri de draperii ideale pentru living
Autor: Maria Rusu
Data publicarii: 20 Noiembrie 2020
Data actualizare: 20 Noiembrie 2020
Draperiile și perdelele conferă eleganță și lux unei încăperi, de aceea aceste accesorii sunt foarte importante pentru amenajarea unui living și nu trebuie să fie alese la întâmplare. Iată câteva informații esențiale despre draperii, care vor fi cu siguranță utile pentru oricine dorește să aibă o locuință frumos amenajată.

Cum alegem draperiile potrivite pentru living

Culoarea draperiilor trebuie să se asorteze cu nuanța covoarelor, a mobilierului și a pereților. Deseori, perdelele și draperiile sunt singurele pete de culoare într-o încăpere amenajată simplu, sobru.

Atunci când alegem draperiile trebuie să ținem cont și de stilul de amenajare pe care îl dorim (rustic, elegant, avangardist etc.) și de funcționalitate, pentru că draperia nu este doar un element decorativ, ci și unul foarte util, asigurând intimitate și blocând lumina, atunci când este nevoie. Astfel, o draperie închisă la culoare va bloca vizibilitatea din exteriorul locuinței, în timp ce una aleasă într-o nuanță mai deschisă va lumina încăperea.

Draperiile se pot fixa într-o șină montată în tavan sau se pot prinde de o galerie cu bride, inele sau bandă. Și galeria trebuie să fie aleasă într-un stil potrivit cu modelul draperiei, astfel încât stilul să fie unitar, armonios. Spre exemplu, există galerii din lemn, din plastic sau din fier forjat, foarte elegante.

În funcție de preferințe și de efectul estetic dorit, putem alege dintre mai multe tipuri de draperii, iar singura regulă pe care trebuie neapărat să o respectăm este că trebuie să cumpărăm draperii de cea mai bună calitate.

Tipuri de draperii pentru living

1. Draperii din bumbac

Aceste draperii sunt disponibile într-o gamă variată de culori și imprimeuri, astfel încât le poți integra foarte ușor în stilul de amenajare pe care ți-l dorești în living. Bumbacul este un material foarte versatil, rezistent și ușor de curățat și întreținut. O draperie din bumbac este ideală pentru un living amenajat în stil modern, dar și pentru dormitor sau bucătărie, pentru că acest material nu este unul foarte pretențios.

2. Draperii din tafta

Acest material este foarte ușor și de obicei are un rol mai mult decorativ, pentru că nu prea oprește lumina. Este însă o alegere foarte bună pentru draperia din living, deoarece materialul permite luminii naturale să pătrundă în cameră, având o textură ușoară, translucidă, în special dacă este într-o culoare cât mai deschisă. În acest fel, cu o draperie din tafta vom obține în living o atmosferă veselă și luminoasă, ideală pentru serile intime în familie sau pentru o discuție cu prietenii.

3. Draperii de catifea

Catifeaua este un material foarte elegant, luxos, dar greu și dificil de manevrat. De aceea, draperiile din catifea sunt potrivite mai curând într-un living foarte spațios, amenajat în stil vintage, baroc sau clasic. O draperie din acest material devine punctul central al încăperii și inspiră lux, opulență, nefiind potrivită într-un living modern sau în stil minimalist. Desigur, catifeaua este și un material foarte scump, dar avantajul ei este că are o textură deosebită, care conferă multă căldură unei încăperi.

În concluzie, atunci când alegem draperiile pentru living, trebuie să ținem cont în primul rând de stilul de amenajare pe care îl dorim, iar apoi de culorile din cameră, astfel încât toate accesoriile să se integreze armonios în design.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies