(P) 4 atracții turistice în Bulgaria pentru sezonul rece

(P) 4 atracții turistice în Bulgaria pentru sezonul rece
Autor: Maria Rusu
Data publicarii: 11 Noiembrie 2020
Data actualizare: 11 Noiembrie 2020

Îți place să mergi vara la bulgari, să vizitezi castelul de la Balcic și cetatea Nessebar, să faci plajă la Krapets sau să mănânci scoici la Dalboka? Înseamnă că te-ai obișnuit cu ospitalitatea vecinilor noștri și că a venit vremea să petreci și o vacanță de iarnă în frumoasa țară de la sud de Dunăre.

Află care sunt cele mai interesante atracții turistice în Bulgaria pentru sezonul rece, din sugestiile prezentate în continuare și rezervă din timp un sejur în locul preferat.

Stațiunile de ski Bansko, Borovets și Pamporovo

Dacă iubești sporturile de iarnă, cu siguranță vei găsi o ofertă pe placul tău în una dintre stațiunile pitorești din Munții Rila, Pirin, Rodopi sau Balcani. Peisajele montane sunt minunate, iar dotările pentru practicarea schiului, bobului și snowboardului rivalizează cu cele din Alpi.

Un alt argument pentru un sejur în stațiunile de ski Bansko, Borovets și Pamporovo este prețul avantajos al ofertelor turistice, iar Bulgaria este recunoscută pentru accesibilitatea destinațiilor sale, pentru că pune la dispoziția oaspeților posibilități de cazare și masă pentru toate buzunarele.

Puteți să alegeți între resorturi montane de lux, cabane cochete sau pensiuni ieftine, dar la fel de primitoare și cu gospodari ospitalieri, dornici să vă ofere preparate culinare tradiționale.

Completați-vă vacanța la schi cu o petrecere în noaptea dintre ani. Petreceți un altfel de Revelion în Bulgaria cu Dertour, pentru o experiență de neuitat printre munți cu brazi și zăpadă, ca-n povești.

Marea hibernală la Varna, Nisipurile de Aur, Sunny Beach

Păstrați încă nostalgia verii, poate că nici n-ați apucat să mergeți anul acesta la mare, din cauza pandemiei care ne-a afectat pe toți. Nu-i timpul pierdut. Puteți să rezervați o vacanță în una dintre renumitele stațiuni de pe litoralul bulgăresc.

Majoritatea hotelurilor din Varna, Nisipurile de Aur, Sunny Beach dar și din Balcic sau Albena sunt deschise pe toată perioada anului și pregătesc pachete turistice atractive în perioada sărbătorilor, mai ales că au o îndelungată tradiție în găzduirea grupurilor de turiști români.

Aerul marin este o adevărată sursă de sănătate, așa că pregătiți-vă haine groase și mergeți pe plajă, la un vin fiert și, de ce nu, o cupă de șampanie în noaptea de Anul Nou.

Decor medieval la Veliko Târnovo 

În trecut era denumit Orașul Țarilor, și pe bună dreptate, pentru că Veliko Târnovo este un oraș de munte situat într-un cadru feeric, printre creste înzăpezite și păduri verzi. 

Dacă vreți o vacanță de iarnă liniștită, veniți în această cetate medievală, unde puteți să locuiți în căsuțe de basm și să colindați pe străduțele pietruite, care șerpuiesc în sus și-n jos prin târgul adormit, cu miros de foc de sobă și cetină de brad.

Găsiți aici restaurante tradiționale și taverne medievale unde să savurați adevărate ospețe, pentru că gastronomia bulgărească, deși are multe asemănări cu cea de la noi, vă va surprinde cu preparate inedite, influențate de bucătăria turcească, macedoneană și greacă.

Iarna în natură la Krushuna, Devetashka și Lovech

Cu siguranță că iubitorii de natură au dus dorul hoinărerilor în acest an complicat. De aceea, dacă vă numărați printre oamenii activi și dornici de drumeții, vizitați locurile sălbatice ale Bulgariei, pentru că sunt cu adevărat impresionante.

Puteți să ajungeți ușor la Cascadele Krushuna și Peștera Devetashka, pentru că sunt la 200 de km de țara noastră. Este o excursie care merită încercată și pe timp de iarnă, pentru că Krushuna este cea mai mare cascadă de travertin din Bulgaria și are un cadru natural pitoresc, cu  terase rotunde și bazine naturale cu apă minerală.

Încercați să ajungeți și la Peștera Devetashka, cea mai frumoasă peșteră din Sud-Estul Europei sau la orășelul ciudat și boem Lovech, unde se află unicul pod acoperit din regiunea balcanică.

Alegeți destinația preferată dintre aceste atracții turistice în Bulgaria pentru sezonul rece și petreceți o vacanță de neuitat! Iar la întoarcere, aduceți și o sticluță de parfum de trandafiri, pentru că aceste flori sunt simbolul țării vecine
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies