(P) 5 avantaje ale unui deodorant din ingrediente naturale

(P) 5 avantaje ale unui deodorant din ingrediente naturale
Autor: Maria Rusu
Data publicarii: 23 Octombrie 2020
Data actualizare: 23 Octombrie 2020
Deodorantele cu ingrediente naturale sunt, de ceva timp, alegerea preferată a celor care optează pentru o îngrijire cu produse fără conservanți, coloranți sau substanțe iritante. Acestea sunt alese mai ales pentru că oferă protecție antiperspirantă fără săruri sau alte derivate din aluminiu, alcool sau etanol.

Cu toate că experți în domeniul cancerului nu au găsit o legătură între utilizarea cosmeticelor cu aluminiu și un risc mărit de cancer la sân sau boli neurodegenerative, multă lume utilizează, preventiv, produsele de îngrijire pe bază de ingrediente naturale.

Ce sunt produsele antiperspirante

Produsele antiperspirante se folosesc, încă din cele mai vechi timpuri, sub forma unor soluții sau pulberi ce pot fi preparate din bicarbonat cu sare de lămâie, oțet de mere, talc sau sare (piatra) de alaun (Potassium Alum), mineral natural ce neutralizează bacteriile. Rolul unui antiperspirant este de a controla mirosul neplăcut dat de transpirație, care diferă de la persoană la persoană. La rândul său, transpirația este un răspuns fiziologic natural al organismului la căldură, la un efort fizic sau a unei stări de boală, sau chiar a unei emoții puternice. 

Cele mai utilizate tipuri

Un deodorant sub formă de spray neutralizează doar bacteriile și elimină mirosul neplăcut, fără a controla, însă, și transpirația. În acest caz, corpul elimină transpirația în mod natural, nu doar prin axilă, ci prin toată suprafața sa, ceea ce este benefic pentru sănătate. De fapt, doar 1% din transpirația din corp se produce în zona axilei, dar senzația este de activitate mai intensă aici, deoarece, în restul corpului se elimină mai rapid. 

Pe de altă parte un antiperspirant solid, de obicei sub formă de baton, are rolul de a închide glandele sudoripare de la suprafața axilei, blocând, în acest fel, transpirația. Este recomandat mai ales persoanelor care transpiră abundent, pentru că închide mai mult porii față de un deodorant sub formă de spray. 

Substanțe sub semnul întrebării 

Ambele variante de antiperspirante au, însă, în componență substanțe care pot fi iritante pentru persoanele cu piele sensibilă. De exemplu, alcoolul și parfumul conținute pot fi iritante, deoarece, de obicei sunt produse sintetice, obținute în laborator. În plus, la deodorantele solide există substanțe despre care se crede că au potențial cancerigen, cum este clorhidratul de aluminiu care poate perturba sistemul endocrin. Chiar dacă la o singură aplicare cantitatea de produs e mică, pe termen lung, adică după o utilizare de ani de zile, substanțele cu potențial cancerigen se pot acumula în organism favorizând apariția unor afecțiuni cronice (diabet, boli degenerative, dermatite sau afecțiuni ale glandei tiroide). 

5 motive ca să utilizezi un deodorant cu ingrediente naturale

Deodorantele naturale sunt recomandate în special persoanelor care doresc o protecție antiperspirantă care să nu conțină substanțe iritante sau dăunătoare pentru piele. Dacă dorești să eviți folosirea de produse ce au în componență coloranți artificiali, săruri de aluminiu, parabeni sau alte tipuri de conservanți, apelează la deodorantele naturale cu au rol antiperspirant, care nu modifică procesul natural al transpirației și conțin uleiuri esențiale.

Îți oferim mai jos cinci motive pentru care să optezi pentru folosirea unui deodorant din ingrediente naturale.

Au la bază uleiuri și ceară

Se aplică cu ușurință și se usucă rapid, lăsând pe piele o aromă proaspătă a celor mai pure ingrediente naturale. Deodorantele naturale au la bază uleiuri esențiale (salvie, portocală, lămâie, verbină, cardamom, chiparos), în combinație cu extracte din diferite plante sau chiar ceară de albine. 

Au o formulă blândă

Au o formulă blândă, protecția este de lungă durată, iar senzația de confort se păstrează pentru mult timp. pH-ul lor este unul apropiat de cel al pielii și, în plus, sunt prietenoase nu doar cu mediul ci și cu...hainele. Acestea nu vor rămâne pătate în urma folosirii unui deodorant ce conține ingrediente naturale. 

Previn dezvoltarea florei bacteriene

Deodorantele naturale previn dezvoltarea florei bacteriene și, în acest fel, a mirosurilor neplăcute. Acestea sunt cauzate de descompunerea transpirației de către bacterii și nu de transpirația în sine, după cum afirmă și medicul Arielle Nagler de la Centrul medical Langone din New York. 

Nu conțin alcool, săruri din aluminiu sau parabeni. 

Din acest motiv sunt alegerea ideală pentru persoanele cu pielea sensibilă și nu numai, deoarece un deodorant cu ingrediente naturale nu are în componență nici una din substanțele iritante conținute în produsele cosmetice de sinteză. 

Nu afectează funcțiile naturale ale organismului

Deodorantele preparate din ingrediente naturale au avantajul că nu afectează funcțiile naturale ale organismului sau ale pielii. Ele au un efect dezodorizant blând, spre deosebire de alte produse ce conțin materii prime din aditivi sintetici. În schimb au același rol în reglarea transpirației.

Parabeni, alcool, săruri sau clorhidrat de aluminiu...sunt doar o parte din substanțele conținute în deodorantele de sinteză. Dacă îți dorești o alternativă naturală, apropiată de pH-ul pielii, alege oricând un deodorant natural aici.  
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies