(P) 5 beneficii ale jocurilor de tip shooter transpuse în viaţa de zi cu zi

(P) 5 beneficii ale jocurilor de tip shooter transpuse în viaţa de zi cu zi
Autor: Maria Rusu
Data publicarii: 31 Iulie 2020
Data actualizare: 31 Iulie 2020
Mai mulţi cercetători au dovedit faptul că jocurile de acţiune şi shooterele îmbunătăţesc funcţiile creierului, aşa cum sunt abilităţile cognitive şi abilităţile de învăţare, schimbări care au aplicaţii în viaţa reală, conform rivalcheats.com.

Jucătorii de Escape from Tarkov iau decizii cu 25% mai rapid

Escape from Tarkov este un joc cu ritm rapid care necesită de cele mai multe ori o gândire la fel de rapidă pentru a evita ca playerul să fie ucis. În situaţiile din viaţa reală, jucătorii activi înţeleg mai bine ce se întâmplă în jurul lor şi pot să ia decizii mult mai repede, conform oamenilor de ştiinţă.

Jocurile video îmbunătăţesc vederea

Un studiu condus de Daphne Bavelier de la Universitatea din Rochester a arătat că jocurile video îmbunătăţesc vederea. Jucătorii pot să deosebească mult mai uşor culorile care sunt doar puţin diferite, ceea ce înseamnă că ochii jucătorilor au o sensibilitate de contrast mai mare. Conform specialiştilor persoanele care joacă shootere percep mult mai fin nuanţele aflate în contrast. În momentul în care o persoană joacă un astfel de joc se schimba calea creierului care este responsabilă de procesarea vizuală. Astfel, creierul gestionează mai bine informaţiile pe care le primeşte.

Dezvoltă mai multă atenţie la detalii

Jucătorii de shootere dovedesc o mare mare atenţie la detalii. Cei mai mulţi jucători cauta soluţii pentru a manipula jocurile în favoarea lor şi găsesc aşa numitele cheaturi sau hackuri, prin care pot obţine avantaje. Chiar dacă echipele care au produs jocurile s-au străduit să nu lase foarte multe astfel de portiţe jucătorilor, jocurile sunt totuşi produse de oameni, ceea ce înseamnă că playerii încă mai pot găsi astfel de metode însă trebuie să fie atenţi la detalii. O persoană care foloseşte Escape from Tarkov hacks, de exemplu, este atentă la tot ce înseamnă detalii pe care le poate folosi în propriul avantaj, însă aceasta atenţie se extinde şi ulterior, în viaţa de zi cu zi. Acestea se pot gasi aici: https://rivalcheats.com/escape-from-tarkov-hacks-cheats/.

Shooterele pot ajuta la calmarea durerii

Cercetătorii de la Universitatea din Washington experimentează jocuri VR ca modalitate de a distrage pacienţii de la durere. Atunci când aceştia sunt atraşi într-o altă lume, acest lucru solicita numeroase resurse ale corpului, ceea ce distrage atenţia de la procesarea semnalelor de durere. Într-un studiu, doi pacienţi cu arsuri severe, au jucat shootere în timp ce rănile le erau tratate.

Ambii pacienţi au raportat o senzaţie de durere semnificativ mai mică în timpul jocurilor.

Jocurile video ajuta la dezvoltarea gândirii strategice

Nu este neapărat că o persoană să joace exclusiv jocuri de strategie pentru a îşi dezvolta gândirea strategică. Şi în shootere este nevoie de strategie şi de planificare. Playerii învaţă astfel să analizeze informaţia pe care o primesc audio său vizual, astfel încât să se poziţioneze cât mai bine pentru a trage perfect, pentru a se proteja sau pentru a face questurile corespunzător.

Toate aceste beneficii şi avantaje aduse de shootere în viaţa reală, fac ca playerii să se descurce mai bine în anumite domenii de activitate sau în anumite situaţii, decât persoanele care nu se joacă.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies