• PRO TV
  • (P) 5 greșeli pe care le fac adesea antreprenorii la început de drum

(P) 5 greșeli pe care le fac adesea antreprenorii la început de drum

(P) 5 greșeli pe care le fac adesea antreprenorii la început de drum

Drumul spre a deveni antreprenor este plin de obstacole! Indiferent cât de mult muncești sau cât de mare e dorința ta de a reuși, pe parcurs vei face și greșeli.

 Iată 5 dintre cele mai frecvente:

1.Gândești prea mult

Orice afacere are nevoie de un plan bine pus la punct! Totuși, nu trebuie să te blochezi la stadiul de planificare. Nu contează cât analizezi situația! Nu îți vei da seama niciodată doar din teorie dacă ceva va funcționa sau nu. Pentru a afla, trebuie să testezi lucrurile în practică! Frica nu te ajută, ci doar îți încetinește progresul. Alege-ți ideea de afacere, fă planul, decide publicul țintă și studiază rezultatele mai târziu. Dacă este cazul, alege-ți cu grijă partenerii de afaceri; poți face asta mai ușor cu ajutorul unui soft, precum cel de pe termene.ro. 

2.Nu le acorzi importanță clienților

Oricât de mult îți dorești să faci lucrurile cum crezi tu că ar fi bine, o afacere nu este construită pentru tine. Prin urmare, ascultă și de clienți. Indiferent ce produse sau servicii oferi, asigură-te că ai un avatar al cumpărătorului ideal în minte și că îi livrezi acestuia exact ceea ce își dorește. Încetează să te focusezi pe bani și beneficiile tale personale! În schimb, caută soluții să oferi mai multă valoare și să-ți faci clienții fericiți. Dacă te gândești numai la tine, lumea își va da seama de asta și afacerea ta n-o să dureze prea mult pe piață.

3.Pierzi timpul

În general, este vorba de timpul pierdut pentru a găsi un nume și un logo potrivit pentru business. Deși pare o greșeală simplu de evitat, aproape toți antreprenorii o fac. Totuși, aceste detalii nu contează atât de mult precum îți imaginezi. De asemenea, dacă vrei să faci un site online, acesta nu are nevoie de un design profesionist când abia este lansat! Nu trebuie să ai publicat nici conținutul perfect după prima săptămână de deschidere. Asigură-te că faci ceva decent la început și este suficient! Ai grijă să nu pierzi timpul nici în mediul real. Multe sarcini pot fi automatizate prin tehnologie sau apelând la ajutor extern. Iar dacă ai nevoie de angajați, fă procesul de recrutare cât mai simplu; Nu fii prea selectiv, fiindcă nu vei găsi oameni buni atât de repede precum crezi. 

4.Gestionezi banii într-un mod nepotrivit

Ca și antreprenor, gestionarea banilor va fi una din problemele tale principale, mai ales în primii ani ai afacerii! Iar cele mai mari dificultăți le vei întâmpina când va fi vorba de investiții. 

În general, antreprenorii începători au două principii despre bani:

‘’E nevoie să investești bani ca să faci bani’’

‘’Voi lăsa cheltuielile minime până când obțin profit’’

Ambele atitudini duse la extrem, îți vor afecta rezultatele într-un mod negativ! Dacă investești prea mulți bani din prima, o mare parte din ei îi vei pierde pentru că încă nu știi exact ce faci. Iar să lași cheltuielile minime poate fi o idee bună doar în primele luni. Dar după o perioadă, va trebui să le mărești, deoarece altfel nu vei putea să-ți scalezi afacerea. Alege o cale de mijloc și fă investiții doar atunci când este necesar. Astfel, vei putea menține un flux de numerar pozitiv și un profit decent.

5.Încerci să faci totul perfect înainte de lansare

Te-ai ocupat de aspectele ce țin de fiscalitate? Ai făcut rost de produsele ce urmează să le vinzi? Ai creat o strategie de marketing ca să ajungi la oamenii potriviți? Excelent, poți da drumul la afacere! Nu te mai strădui să faci totul perfect! Chiar dacă va fi lansarea ideală pentru tine, nu va fi neapărat la fel și pentru clienți. Aceștia sunt cei care trebuie să-ți dea feedback pentru a putea face lucrurile mai bine în continuare. Creează un deadline pentru lansare și respectă-l! Cumpărătorii îți vor spune ce poți să îmbunătățești pe parcurs, pentru a face business-ul perfect pentru ei.

Greșelile sunt o parte din proces

Orice antreprenor de succes a făcut greșeli și a suferit eșecuri de-a lungul timpului! De aceea, acest lucru nu trebuie să te îngrijoreze. Chiar dacă vei pierde timp și bani când începi o afacere, ai șanse mari să o faci profitabilă dacă accepți asta și nu renunți.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni