(P) 5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a-ți monta o poartă batantă

(P) 5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a-ți monta o poartă batantă
Autor: Maria Rusu
Data publicarii: 28 Septembrie 2020
Data actualizare: 28 Septembrie 2020
Porțile batante sunt puse în mișcare cu ajutorul unui sistem electric destul de simplu, compus de regulă din două brațe metalice, o lampă de semnalizare, două fotocelule, o unitate de comandă și două sau mai multe telecomenzi. Un astfel de sistem pentru porți batante (cum sunt cele de la Came România) facilitează accesul în curtea locuinței sau a companiei. 

Este o opțiune potrivită atât persoanelor fizice ce-și doresc să-și automatizeze accesul la sosire și plecare precum și să-și securizeze proprietatea, cât și persoanelor juridice în căutare de securitate și operare facilă și rapidă în urmărirea accesului zilnic. Citește în continuare despre 5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de montarea unei porți batante.

1. Un plus de siguranță

Automatizarea porților înseamnă sporirea siguranței proprietății și a mașinilor parcate în interiorul curții. Mai mult, porțile batante permit o mai bună gestionare a persoanelor care intră și ies de pe proprietate. 

Faptul că o poarta batanta poate fi conectată la un sistem de alarmare este de mare ajutor în cazul în care vreun musafir nepoftit încearcă să pătrundă în curte. Acesta va avea o mare surpriză, deoarece alarma se va declanșa, împiedicând cauzarea daunelor.

2. Accent pe confort

Pentru a ieși sau a intra în curte, utilizatorii unei astfel de porți nu trebuie decât să opereze o telecomanda, fără a fi nevoiți să se dea jos din mașină și să deschidă, respectiv să închidă manual poarta. În plus, în cazul în care sunt condiții meteo nefavorabile, faptul că tot ce trebuie să faci pentru a intra în curte este să apeși pe un buton reprezintă un mare avantaj.

3. Ușor de folosit

Un alt aspect foarte important de care viitorii utilizatori trebuie să țină cont în momentul achiziției și optimizării unui astfel de sistem de acces este facilitatea operării. Din fericire, oricine poate folosi cu ușurință porțile batante automatizate. Odată instalate, nu va fi nevoie de instructaj special pentru proprietari și personalul de pază, deoarece simpla folosire a telecomenzii permite deschiderea și închiderea porților ori de câte ori este nevoie.

4. Fiabilitate

Sistemele pentru automatizarea porților batante funcționează la standarde ridicate și pot fi instalate la montarea porților noi ori pe porțile vechi. Întreținerea porților batante se face prin curățare periodică, iar efectuat corect, acest proces asigura longevitatea componentelor sistemului de automatizare - acestea vor funcționa fără a necesita reparații pentru o lungă perioada de timp. 

5. Alegerea sistemului în funcție de greutatea porții

Modelul sistemului de automatizare trebuie să fie ales luând în considerare greutatea porții. Așadar, pentru porțile din materiale ușoare, cum sunt aluminiul și lemnul, va fi suficient un sistem cu un suport de masă de 400 de kilograme, în timp ce pentru porțile mai grele, precum cele glisante din fier, va fi nevoie de un sistem cu un suport mai mare: găsești pe piață sisteme ce pot susține chiar și peste 800 de kilograme. Folosindu-se de brațele metalice, sistemul de deschidere împinge sau rabatează poarta cu ușurință, cu condiția să fie corect ales în funcție de greutatea porții.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies