(P) 5 reguli de aur de care trebuie să țină cont un sportiv

(P) 5 reguli de aur de care trebuie să țină cont un sportiv
Citeste mai mult despre: reguli aur sportiv, sala fitness, sala forta,
Data publicarii: 04 Aprilie 2022
Data actualizare: 04 Aprilie 2022
A fi sportiv amator sau de performanță, indiferent de sportul pe care îl alegi, înseamnă multă dedicare și dezvoltare permanentă. Fie că urmezi pe calea sportului mai târziu în viață sau ai început în copilărie, regulile care te ajută să obții eficiență maximă atunci când te antrenezi sunt aceleași. Respectă-le li vei deveni tot mai bun pe zi ce trece. Pe lângă forma de invidiat, vei câștiga mai multă sănătate, o imunitate mai bună și o inimă mai puternică.

Despre regulile de aur ale antrenamentelor îți povestim azi, pentru a ști dacă e cazul să faci char tu o schimbare. Sportul, pe lângă faptul că aduce beneficii formei fizice, creează și o disciplină de care fiecare dintre noi are nevoie în viață, chiar și în afara sălii de fitness.

1. Antrenamente complexe

Indiferent de sportul pe care alegi să îl practici este important de știut că antrenamentele complementare celor de pe teren sunt deosebit de importante.

Acest lucru înseamnă că trebuie să găsești o sală fitness dotată cu cât mai multe facilități în așa fel încât să ai parte de antrenamente cât mai complexe pentru o dezvoltare armonioasă a trupului.

Cardio, TRX, înot - toate acestea te vor ajuta să fii mereu în formă, indiferent dacă joci fotbal, tenis sau polo, de performanță sau amator.

2. Program fix

Se știe că programul sportivilor de performanță este unul fix, tomai pentru a crește eficiența antrenamentelor. Aceștia trebuie să se trezească la ore fixe, să mănânce la fel și să urmeze un program strict zi de zi, care include și diverse exerciții fizice, după un plan stability de antrenor. Și în cazul sportivilor amatori este bine să existe un program cât mai stabil! Cu cât îl respecți mai strict, cu atât progresele se vor vedea mai repede.

Disciplina este indispensabilă în acest domeniu și o bună organizare te va ajuta să îți atingi obiecivele de health & fitness mai rapid.

3. Nutriția sănătoasă e la fel de importantă ca antrenamentul

A fi sportiv înseamnă în primul rând a fi adeptul unei vieți sănătoase și active. Este important să știi că cele trei condiții ale acestui stil de viață au importanță egală și trebuie îndeplinite în aceeași măsură: exerciții fizice regulate, nutriție sănătoasă și odihnă. Să zicem că faci mișcare, mănânci sănătos, dar nu dormi nopțile. Atunci nu poți vorbi de un stil de viață sănătos. În aceeași măsură, dacă mănânci sănătos, dormi bine, dar ai o viață absolut sedentară, de asemenea nu poate fi vorba de un stil de viață sănătos.

4. Fără excese!

Când spunem excese ne referim mai ales la ce spuneam mai sus: un somn precar sau o dietă săracă în nutrienți (mult junk food sau dependența de băuturi carbogazoase de exemplu). Excesele nu au loc în viața unui sportiv adevărat, iar o dată cu stabilirea unui program cât mai fix de antrenamente și hrană, acestea vor dispărea de la sine, iar orele de somn se vor stabiliza și în funcție de ceea ce va cere corpul după efort. Rutina se va transforma în timp și de la un moment dat cu greu îți vei aminti de stilul de viață diferit pe care îl aveai.

5. Armonie corp-minte

Poate cel mai valoros obiectiv atunci când începi să practici un sport este armonia minte – corp. Atunci când o atingi, îți va fi mult mai ușor să urmezi toate regulile de aur ale vieții de sportiv. Respectul față de propria persoană, determinarea, atenția acordată stilului de viață sănătos, toate acestea vor crește atunci când vei atinge echilibrul fizic și psihic. Din această armonie către care fiecare dintre noi tinde, derivă și transformarea stilului nostru de viață.

Dacă îți dorești să începi o schimbare și să îți păstrezi motivația de a face exerciții fizice în mod regulat, dacă iubești stilul de viață activ și sănătos, dacă vrei să te bucuri de sprijinul unor experți în health & fitness și să ai rezultate garantate, descoperă antrenamentele personale sau de grup oferite de cea mai mare rețea de cluburi și piscine din țară, World Class.

Primul pas către stilul de viață #BeHealthy promovat de World Class este să intri pe website  sau să descarci aplicația World Class din Google Play sau AppStore. Vei afla care e cel mai apropiat club World Class și programul zilnic al tuturor claselor de group fitness. Vei cunoaște antrenorii personali, instructorii de group fitness și care e cea mai avantajoasă categorie de abonament pentru tine.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies