• PRO TV
  • (P) 5 rezoluții pentru sănătate destinate anului 2020

(P) 5 rezoluții pentru sănătate destinate anului 2020

(P) 5 rezoluții pentru sănătate destinate anului 2020

Dacă vrei să faci o schimbare importantă în stilul tău de viață, ca rezoluție generală pentru 2020, îți recomandăm să te concentrezi foarte mult pe zona de sănătate.

Printr-o serie de mici “intervenții” în rutina ta zilnică - sport, alimentație etc - poți obține o sănătate de fier, atât la nivel de tonus intelectual, cât și la nivelul întregului organism. 

Vei vedea că grija pentru propria sănătate se rezumă la o serie de alegeri simple pe care trebuie să le faci. Odată integrate în programul tău, acestea vor influența pe termen lung întreaga ta stare de bine. Așadar, iată cum arată lista noastră cu 5 rezoluții pentru 2020, pentru un stil de viață sănătos: 
 

1. Consumă în fiecare zi legume cu fructe verzi 

La nivel de alimentație, cea mai importantă schimbare pe care o poți face ține de introducerea în alimentația ta zilnică a legumelor cu frunze verzi. Recomandările experților nutriționiști, în privința acestui aspect: spanacul, varza creață, salata verde, napii. 

Frunzele acestora sunt bogate în clorofilă, ce contribuie la menținerea sănatății ficatului. Totodată, legumele cu frunze verzi sunt bogate în vitamina A și vitamina C, dar și în magneziu. Un nivel optim de magneziu în organism contribuie la reducerea glicemiei, reduce stresul și te ajută să dormi mai bine. 

 

2. Culcă-te mai devreme în fiecare seară 

Odihna vine să susțină stilul de viață sănătos pe care îl ai în plan. Cel puțin 7 ore de somn pe noapte contribuie la realizarea unui echilibru hormonal în organism, așadar, încearcă pe cât de mult posibil să te culci mai devreme, în fiecare seară. 

Un nivel optim de hormoni determină o scădere a cantității de stres acumulate, precum și o greutate sănătoasă - aceste două efecte ale somnului contribuie din plin la îmbunătățirea întregului tonus (fizic și intelectual).

 

3. Hidratează-te corespunzător în fiecare zi 

Nu uita sa bei cat mai multe în fiecare zi, indiferent de anotimp. Chiar dacă iarna, nevoia consumului de lichide scade simțitor, hidratarea rămâne o chestiune la fel de importantă. Încearcă să bei doar apă și ceaiuri din plante, evitând excesul de zahăr și băuturi carbogazoase, pentru că pot afecta funcțiile glandelor suprarenale. 

 

4. Mergi cu regularitate la controale medicale 

Prevenirea anumitor probleme medicale poate fi o variantă mult mai bună decât tratarea unor afecțiuni, aflate în stadii avansate. Trebuie să te intereseze orice simptom suspect cu care te confrunți - dureri, stări de oboseală, amețeli, vărsături - alegând să mergi la un control de rutină, în cadrul căruia medicul specialist va analiza problema și îi va pune un diagnostic foarte clar.

Totodată, este indicat să îți faci o rezervă cu medicamente pentru acasă, a căror obținere nu necesită prescripție medicală. 

Discutăm, bineînțeles, despre o listă cu medicamente de bază, pe care orice persoană trebuie să le aibă oricând la îndemână: pentru dureri de cap sau de burtă, pentru stări de greață, pentru amețeli etc.

Farmacia online Sensiblu îți oferă soluția rapidă pentru a găsi întotdeauna medicamentele pe care le cauți, cât mai aproape de tine. Intră pe site și află de unde poți cumpăra, în cel mai scurt timp posibil, medicamentele de care ai nevoie! 

 

5. Introdu mișcarea în rutina ta săptămânală 

Practicarea cu regularitate a exercițiilor fizice contribuie la: ameliorarea problemelor cauzate de înaintarea în vârstă, arderea eficientă a caloriilor, tonifierea musculaturii, mărirea rezistenței fizice etc 

Chiar dacă programul încărcat de la birou nu îți permite să faci mișcare atât de mult pe cât ți-ai dori, contează enorm să introduci sportul în programul tău săptămânal. Chiar dacă ieși la alergat din două în două zile (30-40 de minute), chiar dacă îți faci abonament la bazinul de înot, mișcarea (sub toate formele sale) reprezintă o piatră de temelie a stilului de viață sănătos pe care vrei să îl atingi în 2020! 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni