(P) 6 trucuri de stil pentru un outfit impecabil la birou

(P) 6 trucuri de stil pentru un outfit impecabil la birou
Autor: Maria Rusu
Data: 16 Octombrie 2020
Când vine vorba despre modalitățile de exprimare ale unei femei, stilul vestimentar este cu siguranță printre favorite. Faptul că majoritatea timpului ni-l petrecem la birou, ne poate face să ne simțim cateodată invizibile, îmbrăcate în uniformă.  Avem de-a face cu un anumit dress code, anumite rigori, dar sunt unele ținute, unele detalii de stil care ne aduc mereu bucuria și încrederea în noi. Iar când avem mai multă încredere în noi suntem proactive, eficiente, creative.

Stil și modă

Stilul si moda sunt două noțiuni adesea folosite împreună, dar denumesc două realități destul de diferite. Moda este totalitatea tendințelor propuse de stiliști și designeri la un moment istoric dat, într-o anumită cultură, astfel încât acestea să acopere o nevoie colectivă a pieței. Moda se referă la cele mai populare și mai dominante moduri de a te îmbrăca într-o anumită perioadă istorică și într-o anumită societate. Aceasta se schimbă odată cu trecerea timpului. 

Stilul este felul în care, prin alegeri și combinații vestimentare, de machiaj, coafură și accesorii, un individ își exprimă personalitatea. Cu alte cuvinte, stilul este modul personal în care îți alegi piesele, accesoriile etc dintre toate tendințele la modă și le combini astfel încât să te reprezinte pe tine, felul tău de a fi și de a te manifesta. 

Stilul este despre tine. El nu trebuie să se înscrie neapărat în tendințe, ci mai degrabă să-ți surprindă sau să-ți accentueze unicitatea și individualitatea, pentru a le onora. Și există unele detalii, unele articole vestimentare, culori sau accesorii care te vor face întotdeauna să te simți frumoasă, elegantă și admirată. Iată câteva trucuri despre cum să-ți construiești un stil personal și ce articole să ai în vedere.

Cumpără-ți articole statement 

Sunt piese vestimentare care să vorbească de la sine despre tine. Prin culoare sau prin croială îți vor reflecta alegerea și personalitatea. Pentru ca sunt o prezență puternică, vizibilă, nu este nevoie să mai adaugi aproape niciun accesoriu la aceste articole. 

Accesoriile fac diferența

Marilyn Monroe spunea: “Dă-i unei femei pantofii potriviți și ea poate cuceri lumea.” Accesoriile, fie ele genți, pantofi, ceasuri, bijuterii, curele, pălării sunt cele care finisează frumos ținuta și accentuează subtil stilul personal. În plus aduc acea mică poveste doar de voi știută: ceasul de la tata, perechea de pantofi preferată, cerceii de la Moș Crăciun.

Ținutele all black au fost și rămân elegante si chic

Sunt opțiuni perfecte pentru birou. Orice stil hotărăști să elaborezi, smart casual, romantic, dark boem sau altele, negrul are darul de a te face sa te simți elegantă și sigură pe tine în orice moment. Aproape orice piesă vestimentară arată mai bine pe negru. Iar unele dintre ele chiar trebuie să fie negre: nelipsita little black dress, fustele creion negre, pantalonii de piele neagră, blazerul negru etc. “Sparge” ținuta cu cateva accesorii bine alese, niște detalii texturale sau de croială, astfel încât aceasta să nu fie monotonă și previzibilă, dar să vorbească despre tine.

Implică și celelalte simțuri

Joacă-te cu texturile și volumele, dar și cu parfumurile. Ne bazăm în mare măsură stilul pe vizual. Ne atrag formele, culorile, croielile. Dar nu uita că poți să te joci și cu celelalte simțuri, ca de exemplu tactilul. Explorează efectul dantelei cu blană sau voalul cu piele întoarsă. Adaugă accesorii somptuoase, metalice pe catifea sau coliere mari, texturate, etalate pe mătase vaporoasă. Ia în considerare parfumurile. Și ele trebuie să se asorteze cu stilul tău și să îl sugereze, să îl potențeze.

Regândește unele combinații

Ia articole de vară sau primăvară, precum tutu-uri vaporoase si integrează-le ca punct de contrast în ținute de iarnă, cu o pereche de cizme peste genunchi și un pulover cu gât înalt. Adaugă-le la cămăși superbe pentru femei, bretele bărbătești sau papion. Pentru asemenea idei ține minte că cel mai ușor este să le combini cu piese vestimentare negre. 

Neutru în orice anotimp

Culorile neutre sunt foarte frecvent alese pentru ținuta de birou, căci dau o senzatie de confort și relaxare. La fel ca outfiturile all black, acestea sunt foarte versatile și plăcute. Gri, bej, crem, perlă, somon și altele sunt culori care pot fi purtate fie ton sur ton, fie activate cu o pată de culoare. Dacă alegeți materialele potrivite, culorile neutre reușesc să redea senzația de fluiditate, de a doua piele. Accentul se pune mai degrabă pe textura materialelor, pe accesorii sau pe alte detalii de acest gen. 

Redescoperă plăcerea de a explora stilul personal și încearcă aceste trucuri de stil pentru ținutele de birou. Ia un articol vestimentar și construiește în jurul lui o întreagă ținută. Observă ce te reprezintă, ce îți face plăcere să porți și ce alte idei mai poți pune în practică. Fii creativă și îndrăzneață.
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies