(P) Accesorii obligatorii pentru pasionații de gaming

(P) Accesorii obligatorii pentru pasionații de gaming
Autor: Maria Rusu
Data: 04 Noiembrie 2020
Jocurile nu mai sunt doar o metodă de petrecere a timpului liber. Noțiunea de gaming a căpătat valențe noi, a devenit o pasiune și, uneori, chiar o sursă de venit. Alcătuirea unui PC pentru gaming cu tot ce înseamnă acesta nu este o operațiune simplă. 

Pe lângă specificațiile pe care trebuie să le aibă piesele unității PC, ai nevoie și de o serie de accesorii pe măsură, care să-ți îmbunătățească experiența jocului. Trebuie să fii pregătit să investești în pasiunea ta, deoarece calculatoarele de gaming performante și accesoriile de bună calitate nu sunt tocmai ieftine. Prin urmare, iată care sunt accesoriile care nu trebuie să lipsească din camera ta de gaming. 

Monitor de gaming

Monitorul este o componentă importantă a calculatorului de gaming, iar calitatea acestuia influențează considerabil calitatea jocului. Alege un monitor care oferă performanță full HD și care are o rată de refresh rapidă, de minim 144 Hz. O rată de refresh prea mică va afecta jocurile care necesită viteză, cum ar fi cele de shooting. Poți să optezi pentru un monitor dublu, ultra wide sau pentru unul cu margini curbate, pentru o vizibilitate mai bună. 

Scaun de gaming

Deși pare inutil să consumi bani pe un scaun de gaming, o să înțelegi mai târziu care sunt beneficiile unui astfel de accesoriu. Sesiunile lungi de gaming sunt principalul motiv pentru care ai nevoie de un scaun confortabil, ergonomic. Un scaun nepotrivit crește nivelul de stres, ceea ce ar scădea concentrarea asupra jocului. Mai mult decât atât, scaunul ergonomic scade riscul de apariție a durerii și afecțiunilor la nivelul coloanei. 

Birou de gaming

Probabil că te întrebi ce importanță are un birou pentru gaming. Este important să iei în considerare faptul că o unitate PC și un monitor mare de gaming necesită spațiu, la fel și celelalte accesorii. Cu siguranță nu-ți dorești să ai biroul aglomerat. De aceea, este recomandat să alegi un birou destul de mare, ca să te simți cât mai confortabil. 

Mouse de gaming

Mouse-ul de gaming este diferit prin faptul că are mai multe butoane decât mouse-ul obișnuit. De asemenea, acesta se conectează prin wireless, este dotat cu senzori performanți, iar butoanele pot fi personalizate. 

Are o structură ergonomică, iar unele mouse-uri de gaming pot fi chiar modificate din punct de vedere al formei și greutății. Astfel poți să-l adaptezi pentru mâna stângă sau dreaptă, cum îți este mai ușor, ca să-l utilizezi cu maximă eficiență.

Tastatură de gaming

Tastatura de gaming este prevăzută cu led-uri care îți permit să vezi tastele pe întuneric. Unele tastaturi de gaming sunt dotate și cu suport pentru mână. O astfel de tastatură trebuie să aibă specificații suplimentare, de exemplu anti-ghosting (să permită apăsarea mai multor taste simultan), să fie silențioasă, iar tastele să aibă un punct de actuație de 1,5-2 mm.

Căști de gaming și suport pentru căști

Pentru o experiență de gaming reușită îți trebuie neapărat căști de gaming. Alege o pereche de căști care blochează zgomotele (noise cancelling), ca să te poți concentra doar pe sunetele din joc. Aceste gadgeturi sunt prevăzute cu microfon, ca să poți comunica în timpul jocurilor multiplayer.

Sistem audio

Dacă nu te împaci cu o pereche de căști în timpul jocului, tot ai nevoie de un sistem audio de bună calitate. Un sistem audio de calitate slabă afectează sunetele jocului. 

Ochelari de gaming

Sesiunile de gaming nu sunt tocmai scurte. Cu toții știm cât de mult dăunează ochilor lumina albastră emisă de display. De aceea, este important să porți ochelari de gaming, ca să previi oboseala oculară și apariția afecțiunilor oftalmologice.

Cameră web

Camera web este o necesitate dacă ai de gând să transmiți în flux jocul. Mulți gameri au ajuns să câștige venituri din pasiunea pentru gaming, prin streaming. Pentru acest lucru, ai nevoie de o cameră web full HD.

Hub USB

Dacă unitatea PC este plasată sub birou, poate deveni dificil și stresant să accesezi porturile USB. Din acest motiv, este recomandat să apelezi la hub-urile USB. Acestea se conectează la unitate și se așază pe birou, fiind mai ușor accesibile.

Leduri

Apelează la un set de leduri speciale pentru gaming, ca să beneficiezi de o experiență mult mai plăcută, prin atmosfera pe care o creează în întuneric luminile colorate. Un set de calitate poate fi controlat și personalizat în ceea ce privește culorile și ritmul în care acestea se modifică.

În concluzie, ca să te bucuri cu adevărat de jocurile pe calculator, nu este de ajuns ca unitatea PC să aibă specificații potrivite, ci este nevoie și de accesorii speciale pentru gaming. 
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies