(P) Alege corect lumânările de botez! Specialiștii Maison d'Or îți spune care sunt cele mai importante criterii

(P) Alege corect lumânările de botez! Specialiștii Maison d Or îți spune care sunt cele mai importante criterii
Data publicarii: 29 Iulie 2021
Data actualizare: 29 Iulie 2021
Botezul este unul dintre evenimentele frumoase și importante din viața unui om, având încărcătură emoțională pentru cei apropiați bebelușului. În centrul atenție acestui eveniment se află cu siguranță micuțul botezat, iar lumânarea de botez care îl însoțește pe toată perioada slujbei din Biserică reprezintă lumina divină, al cărei scop este călăuzirea pruncului pe drumul cel bun.

Lumânarea simbolizează pe de altă parte și viața curată și frumoasă a nașilor, care pot conduce pe alții către o viață curată. Așadar este un element cu o importanță ridicată, astfel că la alegerea lumânării trebuie să ții cont de câteva detalii importante.  

Lumânarea de botez trebuie achiziționată de către nași, astfel că rămâne în grija lor atenția la detalii.  Întrucât lumânarea va rămâne bebelușului, trebuie ca modelul ales să fie unul care trimite gândul către bebeluș, astfel este indicat ca nașii să se consulte cu părinții copilului în alegerea lumânării.

Lumânările de botez sunt în mod normal de culoare albă și sunt decorate cu diverse materiale și flori care sunt în strânsă legătura cu micuțul botezat. Este indicat ca florile cu care este decorată lumânarea să fie naturale, dar trebuie să ai grijă ca lumânarea să fie confecționată din ceară curată. Fiecare detaliu este atât important pentru că evenimentul sărbătorește puritatea sufletească și trupească a micuțului.

Chiar fiecare detaliu trebuie pus la punct, culoarea florilor o vei alege raportându-ne la sexul bebelușului, pentru fetițe se vor alege culori deschise, galben, roz, crem, culori care să pună în evidență, pe de altă parte puritatea sub care stă acest eveniment. În cazul unui băiețel culorile alese pot fi mai accentuate, albastru sau bleu, verde. În același fel trebuie să ții cont și la materialele cu care vor fi decorate, atunci când vei alege culoarea pentru ele. 

În ceea ce privește tipul florilor, trebuie să ai în vedere că aranjamentul ce îmbracă lumânarea trebuie să transmită gingășie, astfel că se pot alege trandafirii, orhideele, floarea soarelui, dar nu uita că trebuie să ții cont de culorile acestora.

Un alt element la care trebuie să te raportezi la alegerea unor lumanari botez este faptul că trebuie să aibă fitil pentru a rămâne aprinsă pe toată durata slujbei, dar și faptul că trebuie să fie realizată din parafină sau ceară.

Un alt criteriu de care trebuie să ții cont este ținuta bebelușului, vei încerca să asortezi lumânarea ținutei acestuia, pentru a se observa legătura dintre bebeluș și lumânarea de botez. Lumânările pentru botez se aleg și în funcție de dimensiunile acestora, poți opta pentru lumânările lungi, dacă îți dorești ceva mai impunător, dar poți alege și lumânările scurte pentru că se vor apropia de micuț ca dimensiune și vor fi mult mai ușor de susținut, transmițând prin dimensiunea mică și gingășia.

Lumânările pentru botez sunt purtătoare de har, pentru că sunt sfințite și se consideră că au darul de a alunga durerile copilului, așadar trebuie păstrate cu grijă de către părinți și aprinse de fiecare dată când copilul are nevoie. Toți copiii trebuie botezați, iar lumânările ce sunt prezente la Sfânta Taină a Botezului sunt ocrotitoare pentru ei de-a lungul vieții.
 

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/paste-vacan%c5%a3%c4%83-boteza-pa%c5%9fte-ou%c4%83-ou-1007543/
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies