(P) Alegerea pantalonilor de schi. Aspectele de care să ții cont înainte să cumperi

(P) Alegerea pantalonilor de schi. Aspectele de care să ții cont înainte să cumperi
Citeste mai mult despre: pantaloni, aspecte, schi,
Autor: Redactia
Data publicarii: 09 Decembrie 2019
Data actualizare: 09 Decembrie 2019
Pârtiile sunt pregătite, vacanța de iarnă este aproape, deci este momentul ideal să mergi la cumpărături ca să-ți cauți echipamentul pentru schi. 

Pentru că vremea este destul de rece, iar în zilele în care vei fi la munte vei petrece destul de mult timp pe pârtie este bine să știi cum trebuie să te îmbraci. 

Pantalonii de schi tind să fie unul dintre cele mai neglijate articole din bagajul pentru munte. Dar ei sunt o piesă vestimentară importantă, pentru că îți mențin corpul cald și ferit de umezeală. Află din acest articol care sunt cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont atunci când mergi să-ți alegi hainele pentru munte. 

 

Ce trebuie să includă un echipament de schi

Indiferent de renumele brandului și de prețuri, îmbrăcămintea de schi trebuie să conțină:

Un strat termic - adică îmbrăcămintea de corp. Aceasta trebuie să fie călduroasă și impermeabilă, pentru că este în contact direct cu pielea.

Un strat izolant - acesta este stratul intermediar și se alege în funcție de temperatură. Spre exemplu, dacă temperaturile sunt foarte scăzute, stratul izolant va fi compus dintr-o bluză de corp și pantaloni termici. În schimb, dacă temperaturile sunt mai plăcute, atunci stratul izolant va fi compus doar dintr-un polar.

Un strat protectiv - este cel mai important strat, pentru că oferă protecție directă împotriva frigului, precipitațiilor și vântului. Când alegi acest strat de haine trebuie să te asiguri că ai cumpărat produse rezistente și călduroase, cum sunt pantalonii de schi de calitate marca 4F.

Accesorii - căciulile, mănușile, cagulele de schi sau eșarfele sunt la fel de importante, pentru că îți protejează de frig capul, gâtul, mâinile și fața.
 

Caracteristicile unor pantaloni de schi de calitate

Sunt impermeabili

Primul și cel mai important factor de care trebuie să ții cont atunci când îți cumperi pantaloni de schi sau tot echipamentul este impermeabilitatea. Această proprietate se exprimă prin presiunea exercitată de un lichid pe un material, înainte ca aceasta să permită pătrunderea apei. 

Pentru a fi un echipament impermeabil, acest trebuie să suporte o coloană de apă mai mare de 1.300 mm. Un nivel mediu înseamnă 5.000 mm, iar un echipament de top poate suporta 20.000-22.000 mm. Atunci când volumul de precipitații crește, iar tu stai mai mult timp afară, ai nevoie de un echipament rezistent la o coloană de apă de aproximativ 10.000 mm. 

 

Permit pielii să respire

Aflat în mișcare tot timpul, coprul uman produce căldură și transpiră. De aceea, ar fi bine să cumperi pantaloni care să permită pielii să respire. Un lucru esențial la hainele pe care le porți iarna este ca acestea să aibă capacitatea de a elimina transpirația, păstrând corpul cald și uscat.

Respirabilitatea este măsurată în g/m2 și arată câte grame de vapori de apă pot fi evacuate de un metru pătrat de material pe durata a 24 de ore. Un echipament de nivel mediu are o respirabilitate cu valoarea de aproximativ 10.000. De asemenea, este bine să știi că gecile de schi au câteva unități în plus față de pantaloni.

Atunci când mergi să-ți faci cumpărăturile pentru vestimentația de pe pârtie, asigură-te că ții cont și de aceste două aspecte foarte importante atât pentru sănătatea ta cât și pentru confort.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies